Sadna torta brez moke
By Matej Dimic
Published: January 6, 2020
Čas priprave: 40 min
Čas pečenja: 15 do 20 min
Količina: 1020 g
Sestavine - biskvit
- 3 jajčne beljake (110 g) – Stepemo v sneg
- 100 g mandljeve moke (mleti mandlji)
- 1 jajce (60 g)
- 45 g Eritritola (Lahko 30 g medu)
- 2,5 g sode bikarbone (1/2 žličke)
- ZAČIMBE PO ŽELJI:
- 1/2 žličke cimeta
- 1/4 žličke naribane bio limonine lupinice (aroma)
- 1/4 žličke naribane pomarančne lupinice
- Ščepec soli
- Malo ruma
Sestavine - krema
- 130 g zmrznjenih malin + 120 g vode = Segrejemo
- 45 g Eritritola (30 g medu)
- 200 g kokos jogurta
- 6 g želatine (v lističih)
- 200 g ananasa (Za po vrhu torte)
Priprava - biskvit
- Ločimo beljake od rumenjakov (rumenjake lahko porabimo za tole sladico);
- Zmiksamo beljake, da dobimo trd sneg;
- Ostale sestavine stresemo v drugo posodo in zmiksamo;
- Nato, z metlico vse sestavine (s snegom) zmešamo skupaj;
- Maso nadevamo v manjši pekač za torto, na katerega smo dali peki papir (ali katerakoli posoda 😉);
- Pečemo 15 do 20 minut na 180 °C (Do zlatorumene barve);
- Vzamemo s pečice in s posode ter nežno prerežemo na pol;
- Vrnemo v posodo in polijemo z malinovo kremo; 👉
- Pokrijemo in po vrhu nadevamo narezan ananas (zraven lahko uporabimo tudi kokosovo smetano);
- Za nekaj ur postavimo v hladilnik (toliko, da se želatina strdi).
Priprava - krema
- Segrejemo zmrznjene maline, ki smo jim dodali vodo;
- Dodamo eritritol ali med in s pomočjo žlice namočimo pečen biskvit;
- Preostale maline zmešamo z jogurtom (ta masa naj bo topla - nad 20 °C, da se želatina ne strdi prehitro)
- Lističe bio želatine 5 minut namakamo v mrzli vodi;
- Ko so mehki, jih vzamemo z vode in jih ožamemo;
- Za nekaj minutk jih postavimo v segreto pečico, da se stopijo (lahko jim dodamo malo tople vode);
- Ko so stopljeni, jih z mikserjem (ali na roke) primešamo masi malin in jogurta.