Kombiniranje hrane – 10 najpogostejših napak, ki jih delate pri kombinaciji hrane
By Matej Dimic
Objavljeno: March 12, 2018
Nazadnje posodobljeno: November 22, 2024

.Zakaj je kombiniranje hrane pomembno in ni vseeno, kaj jeste v istem obroku.
Škodljivi učinki nepravilnih kombinacij hrane, ki se jim raje izognite:
.Ogljikovi hidrati in živalske beljakovine
.
Dve vrsti hrane z visokim deležem beljakovin
. Npr. slanina in jajca, skuta z jogurtom, fižol in grah. Vse te kombinacije zelo obremenijo prebavni trakt in traja zelo dolgo, da se ta hrana prebavi. .Hrana in pijača
.
Sadje in druga hrana
. Npr. jagode v solati, hruška z raco...saj se sadje sicer hitro prebavi, v temu primeru pa začne fermentirati in vreti, kar povzroča neprijetne težave v črevesju in počutju.
Jogurt s sadjem
.
Žitarice z mlekom ali s sokom
.
Banane in mleko
.
Fižol in sir
. Ta priljubljena kombinacija v mehiški prehrani povzroča zastajanje neprebavljene hrane, napihj+njenost, krče in pline. Priporočam, da fižola nikoli ne mešate z drugo hrano.
Paradižnik in testenine
.
Meso in sir
.