Brezplačno svetovanje, pokličite nas in z veseljem vam bomo svetovali!

Gratinirana cvetača

By Matej Dimic

Published: January 24, 2020

Gratinirana cvetača

Čas priprave in pečenja: 1 ura


SESTAVINE

  • cvetačo, razdrobljeno na cvetke
  • 5 žlici kokosove  maščobe
  • 5 žlic moke iz lanenih semen
  • pol litra kokosovega mleka, polnomastnega
  • 8 žlic kvasnih kosmičev
  • žličko rdeče paprike v prahu
  • malo muškatnega oreščka
  • 6 žlic zdrobljenih in popečenih mandljev

PRIPRAVA

  1. Segrejte pečico na 220 C in obložite pekač za lazanjo s peki papirjem.
  2. Po njemu razporedite cvetačne cvetke in pecite cca 15 do 20 minut.
  3. Iz pečice odstranite ter znižajte temperaturo na 180 C.
  4. Na kokosovi maščobi popražite zdrobljene mandlje.
  5. Ko zadišijo, dodajte mleta lanena semena, zalijte s kokosovim mlekom ter dodajte kvasne kosmiče, muškatni orešček, rdečo papriko in kuhajte cca 3 minute, da počasi vre.
  6. Vmes ves čas mešajte.
  7. Prelijte čez cvetačo in po vrhu posujte še malo zdrobljenih mandljev.
  8. Pecite še cca 25 minut.