Gratinirana cvetača
By Matej Dimic
Published: January 24, 2020
Čas priprave in pečenja: 1 ura
SESTAVINE
- cvetačo, razdrobljeno na cvetke
- 5 žlici kokosove maščobe
- 5 žlic moke iz lanenih semen
- pol litra kokosovega mleka, polnomastnega
- 8 žlic kvasnih kosmičev
- žličko rdeče paprike v prahu
- malo muškatnega oreščka
- 6 žlic zdrobljenih in popečenih mandljev
PRIPRAVA
- Segrejte pečico na 220 C in obložite pekač za lazanjo s peki papirjem.
- Po njemu razporedite cvetačne cvetke in pecite cca 15 do 20 minut.
- Iz pečice odstranite ter znižajte temperaturo na 180 C.
- Na kokosovi maščobi popražite zdrobljene mandlje.
- Ko zadišijo, dodajte mleta lanena semena, zalijte s kokosovim mlekom ter dodajte kvasne kosmiče, muškatni orešček, rdečo papriko in kuhajte cca 3 minute, da počasi vre.
- Vmes ves čas mešajte.
- Prelijte čez cvetačo in po vrhu posujte še malo zdrobljenih mandljev.
- Pecite še cca 25 minut.