Domača riževa čokolada
By Matej Dimic
Published: November 11, 2019
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: /
Količina: 250g
SESTAVINE
- 100 g kakavove paste (kakav s kakavovih zrn)
- 23 g kokosovega musa (Kokosov ekstrakt)
- 45 g eritritola (Lahko +20g medu)
- 20 g medu
- 52 g lešnikov, za posip (po želji)
- 16g riževih napihnjencev (ekspandiran riž), za posip
PRIPRAVA
- Stopimo kakavovo pasto in ji dodamo vse sestavine razen lešnikov ter riževih napihnjencev;
- Lešnike narežemo in popražimo na nižji temperaturi (cca 5 minut);
- Stresemo jih v modelček, kamor bomo dali čokolado in prelijemo s stopljeno maso;
- Na vrh damo še riževe napihnjence, ki jih potlačimo z roko, da se vsi držijo čokolade;
- Postavimo v hladilnik in počakamo, da se strdi cca 1h, ali za 20 minut v skrinjo.
Namesto medu lahko uporabimo več Eritritola. Lešnike lahko brez problema izpustimo.