🎁 Ta teden obdarujemo: Ob nakupu nad 50€ prejmete Super Omega 3!

Nakupuj zdaj!

Solata s kalčki in tofujem ter napitek iz kakava

By Alja Dimic

Objavljeno: 10. 01. 2022

Nazadnje posodobljeno: 15. 10. 2025

Solata s kalčki in tofujem ter napitek iz kakava
  • Čas priprave:
  • Čas kuhanja:
  • Količina: 2–4 porcije

Sestavine

  • pistacije
  • pinjole
  • avokado
  • bučna in sezamova semena
  • sok limone
  • tahini (sezamova pasta)
  • tofu (navaden ali zeliščen)
  • kokosovo olje
  • olivno olje
  • kurkuma
  • zelišča: bazilika, majaron, origano, drobnjak …
  • presni kakav v prahu
  • nesladkano mandljevo mleko
  • hidrokolagen
  • eritritol (po želji)

Priprava

  1. Tofu z zelišči
    Tofu narežemo na rezine in ga na kokosovem olju popečemo do zlato-rumene barve. Po želji ga pred peko mariniramo v mešanici tahinija, olivnega olja, kurkume in nasekljanih zelišč (bazilika, majaron, origano, drobnjak). Začimbe lahko prilagodimo po okusu.
  2. Solata in preliv
    Avokado, kalčke, oreščke in semena razporedimo po krožniku. Preliv pripravimo iz olivnega olja, bučnega olja, tahinija in soka limone ter z njim prelijemo solato. Na vrh dodamo popečen zeliščni tofu.
  3. Napitek iz kakava
    V mešalniku zmešamo nesladkano mandljevo mleko, presni kakav in hidrokolagen. Po potrebi sladimo z eritritolom in postrežemo ohlajeno.

Kalčki

Kalčke lahko vzgojimo sami ali jih kupimo v bio trgovinah. Bogati so z vitamini, minerali in encimi. Najpogosteje kalimo semena stročnic in križnic; zelo priljubljeni so lucerna (alfa-alfa) kalčki.

Namig: Za dodatno hrustljavost pistacije in pinjole na suho na hitro popražimo.