Proseni puding z borovničevim prelivom
By Alja Dimic
Objavljeno: 03. 07. 2018
Sestavine:
Za puding:
- 150 g prosene kaše
- 500 ml mleka (lahko polnomastno ali rastlinsko)
- 2 žlici medu ali sladkorja
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- ščepec soli
Za borovničev preliv:
- 200 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
- 2 žlici sladkorja ali javorjevega sirupa
- 1 žlička limoninega soka
Postopek:
- Proseno kašo speri pod tekočo vodo, da odstraniš grenkobo.
- V kozici zavri mleko, dodaj proseno kašo, sol in kuhaj na nizki temperaturi približno 20-25 minut, dokler kaša ne zmehča in ne vpije mleka.
- Med kuhanjem dodaj med in vanilijo.
- Za preliv v ponvi segrej borovnice s sladkorjem in limoninim sokom, kuhaj 5-7 minut, da se borovnice zmehčajo in nastane rahlo gosta omaka.
- Postrezi puding s toplim borovničevim prelivom.