🎁 Ta teden obdarujemo: Ob nakupu nad 50€ prejmete Super Omega 3!

Nakupuj zdaj!

Proseni puding z borovničevim prelivom

By Alja Dimic

Objavljeno: 03. 07. 2018

Proseni puding z borovničevim prelivom

Sestavine:

Za puding:

  • 150 g prosene kaše
  • 500 ml mleka (lahko polnomastno ali rastlinsko)
  • 2 žlici medu ali sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • ščepec soli

Za borovničev preliv:

  • 200 g borovnic (svežih ali zamrznjenih)
  • 2 žlici sladkorja ali javorjevega sirupa
  • 1 žlička limoninega soka

Postopek:

  1. Proseno kašo speri pod tekočo vodo, da odstraniš grenkobo.
  2. V kozici zavri mleko, dodaj proseno kašo, sol in kuhaj na nizki temperaturi približno 20-25 minut, dokler kaša ne zmehča in ne vpije mleka.
  3. Med kuhanjem dodaj med in vanilijo.
  4. Za preliv v ponvi segrej borovnice s sladkorjem in limoninim sokom, kuhaj 5-7 minut, da se borovnice zmehčajo in nastane rahlo gosta omaka.
  5. Postrezi puding s toplim borovničevim prelivom.