🎁 Ta teden obdarujemo: Ob nakupu nad 50€ prejmete Super Omega 3!

Nakupuj zdaj!

Presna tortica z gozdnimi sadeži

By Alja Dimic

Objavljeno: 11. 05. 2020

Nazadnje posodobljeno: 15. 10. 2025

Presna tortica z gozdnimi sadeži

Za podlago potrebujete

  • 1 skodelico (»sklecko«) čez noč ali vsaj 3 ure namočenih in odcejenih mandljev
  • 1/2 skodelice namočenih in odcejenih indijskih oreščkov
  • 1/2 skodelice naribanega kokosa
  • 8 marelic ali datljev
  • 1/4 skodelice eritritola
  • 3 žlice kokosove maščobe
  • 2 žlici presnega kakava

Vse sestavine zmešajte v gladko zmes in maso enakomerno razporedite na dno pekača, obloženega s peki papirjem. »Testo« postavite v zamrzovalnik za približno 30 minut. Lahko pa pripravite pečeno različico in podlago pečete pri 160 °C približno 10 minut.

Za nadev potrebujete

  • 1 skodelico namočenih in odcejenih indijskih oreščkov
  • 1 žlico glukomanana v prahu
  • 1 kokosovo smetano (v tetrapaku)
  • 1 žličko vanilije v prahu
  • 1 žlico eritritola
  • sok ene limone

Vse sestavine zblendajte v gladko, kremasto zmes in jo razporedite po osnovi oziroma po ohlajenem »testu«. Postavite v hladilnik za približno 2 uri, da se strdi.

Preliv

Mešano jagodičevje (gozdni sadeži po izbiri) – odmrznjeno in rahlo segreto v kozici z dodatkom eritritola po okusu.

Pripravljen preliv prelijte čez ohlajeno tortico. Po želji okrasite z nekaj svežimi jagodami ali lističi mete.

Namig: Za bogatejši okus lahko v nadev dodate nekaj kapljic limonine lupinice ali ščepec presnega vanilijevega prahu. Hranite v hladilniku in postrezite dobro ohlajeno.