🖤 BLACK FRIDAY: Popusti do -60%! Pohiti, zaloge so omejene! 🖤

Black Friday!

Nori popusti

do -60%

>

Presna tortica z gozdnimi sadeži

Published: May 11, 2020

Za podlago potrebujete:
  • 1 sklecko cez noc ali vsaj za 3 ure, namocenih mandljev, odcejenih
  • 1/2 sklecke namocenih in odcejenih indijskih oresckov
  • 1/2 sklecke naribanega kokosa
  • 8 marelic ali datljev
  • 1/4 sklecke eritritola
  • 3 zlice kokosove mascobe
  • 2 zlici presnega kakava
Vse sestavine zmešajte v gladko zmes, nato maso razporedite na dno pekača, obloženega s peki papirjem.
"Testo" postavite v zamrzovalnik za pol ure, lahko pa izberete različico, ko ga pečete na 160°C cca 10 minut.
Za nadev potrebujete:
  • 1 sklecko namocenih in odcejenih indijskih oresckov
  • 1 zlico glukomanana v prahu
  • 1 kokosovo smetano (jaz jo kupim v tetrapaku)
  • 1 zlicko vanilije v prahu
  • 1 zlico eritritola
  • Sok ene limone
Vse sestavine zblendajte v gladko zmes in jo razporedite po osnovi oz. po ohlajenemu "testu".
Prestavite v hladilnik za 2 uri.
Za preliv izberite mesano jagodicevje, ki ga odmrznite v kozicki in mu primesajte malo eritritola.
Prelijte čez tortico.