🖤 BLACK FRIDAY: Popusti do -60%! Pohiti, zaloge so omejene! 🖤

Black Friday!

Nori popusti

do -60%

>

Potrjena študija v Franciji dokazala, da ekološka hrana zmanjša tveganje za rakom

Published: November 3, 2018

Potrjena študija v Franciji dokazala, da ekološka hrana zmanjša tveganje za rakom in da na splošno prehranjevanje z organsko prehrano, zmanjšuje obolevnost za rakom.

Zdaj so tudi uradno potrdili, da prehranjevanje z ekološko hrano zmanjšuje tveganje za obolevnostjo za rakom.

Healthy Eating Options in Norwalk, CT - North Seven Community in Norwalk, CT

Najnovejše raziskave iz francoskega nacionalnega inštituta so potrdile, da prehranjevanje z ekološko prehrano zmanjšuje tveganje za raka za kar 25%.

  1. Študija 

Dokazali so tudi, da ima več kot 90% ljudi v svoji krvi in v urinu presežek  pesticidov, številne raziskave pa ravno te pesticide povezuje z nastankom raka. Eden od teh pesticidov je tudi glifosat, ki se nahaja v žitih, mlečnih izdelkih, mesu.

Ekološka in organska živila ne smejo vsebovati

  • Kemičnih pesticidov
  • Sintetičnih gnojil
  • Ne smejo biti obdelana s sevanji
  • Bioinžiniringa GSO

Za ekološko kmetovanje obstajajo strogi standardi, ki se jih morajo pridelovalci in predelovalci eko živil strogo držati

Ekološko kmetijstvo za pridelavo lahko uporablja le:

  • Uporabo naravnih gnojil
  • Kolobarjenje
  • Naravno zatiranje škodljivcev
  • Nič uporabe GSO semen, sadik…

What is a Healthy Diet? How to Eat Based on Science - Ask The Scientists

Raziskave dokazujejo, da imajo ljudje, ki uživajo ekološko hrano, v krvi in v urinu manj ostankov pesticidov, kot ljudje, ki uživajo konvencionalno prehrano.

2. JAMA Intern.med

Prav tako so raziskave potrdile, da pesticidi v naši hrani dokazano lahko povzročajo raka pri ljudeh.

V oktobrski študiji, ki je trajala 5 let, so preiskovalci zbrali podatke od več kot 68.900 odraslih, s povprečno starostjo 44 let, ki so v temu času uživali 16 prehranskih izdelkov, vključno s sadjem, zelenjavo, mlečnimi izdelki ribjimi, jajci in zelenjavo ter olji.

Glede na pogostost uživanja določene hrane so izpolnjevali vprašalnik z osmimi kategorijami,  vključno z "nikoli", "občasno" in "največkrat. «

Na podlagi tega so preiskovalci izračunali pojavnost raka v tem času.

WFU's Office of Wellbeing offering healthy eating tips | Wake Forest News

Od 68.946 prostovoljcev, je za rakom zbolelo 1.340 ljudi, vključno s 459 primeri raka dojke, 180 raka prostate, 135 kožnega raka, 99 kolorektalnega raka, 47 ne-Hodgkinovega limfoma in 15 drugih limfomov.

3. National Library of Medicine

Preiskovalci so potrdili, da so se ob uživanju ekološke hrane, še posebno zmanjšala tveganja za raka dojk, ne Hodkinov limfom in druge vrste limfomov.

Po mnenju preiskovalcev prehranjevanje z ekološko prehrano, zmanjša tveganje za nastanek raka za kar ¼ oz. za 25%.

Healthy diet plays vital role in warding off COVID-19

Še bolj natančno, ljudje, ki uživajo največji vnos ekoloških živil, imajo kar 73% manjše tveganje za nastanek ne Hodkinovega limfoma in za 21% manjše tveganje za razvoj post-menopavznega raka dojk.

Uživajte ekološko in lokalno pridelano hrano

Zato vam še toliko bolj svetujem, da uživate ekološko hrano, saj raziskave prav tako kažejo, da ekološka živila vsebujejo večje količine antioksidantov, manj težkih kovin in spodbujajo k zdravemu delovanju telesa.

Prav tako so ekološka živila boljša za okolje, saj ekološki kmetije ne onesnažujejo tal in bližnjih voda s škodljivimi in strupenimi kemikalijami.

Dejansko raziskave kažejo, da bi lahko prehranjevanje z ekološko prehrano služilo kot zelo obetavna preventivna strategija proti raku.

4.

Food-based dietary guidelines - France

Prav tako pa tudi vemo, da kot pomembna preventiva pri raku igrajo zelo pomembno vlogo telesna teža, telesna aktivnost in miselna naravnanost.

Healthy Food Is 'Cheaper Than Junk Food' And Price Is Not To Blame For  Obesity, Report Claims | HuffPost UK Life

Izberite si svojo ekološko kmetijo ter kupujte sezonsko in lokalno hrano.

5. Food navigator

Za pomoč in nasvet nam pišite TUKAJ.