🎁 Ta teden obdarujemo: Ob nakupu nad 50€ prejmete Super Omega 3!

Nakupuj zdaj!

Lešnikova granola s kokosovo smetano

By Alja Dimic

Objavljeno: 03. 07. 2018

Lešnikova granola s kokosovo smetano

Lešnikova granola (brez sladkorja)

Sestavine (1 pekač):

  • 200 g ovsenih kosmičev
  • 100 g grobo sekljanih lešnikov
  • 50 g kokosovih lističev
  • ½ žličke cimeta
  • ščepec soli
  • 4 žlice stopljenega kokosovega olja
  • 3–4 žlice datljevega ali javorjevega sirupa ali 80 g zmiksanih mehkih datljev

Postopek:

  1. Pečico segrej na 160 °C.
  2. Suhe sestavine zmešaj; dodaj olje in sladilo, dobro premešaj.
  3. Razporedi po pekaču s papirjem za peko.
  4. Peči 20–25 min, enkrat premešaj.
  5. Ohladi. Hranjenje: v zaprtem kozarcu do 2 tedna

lešnikova granola

Kokosova smetana (brez sladkorja)

Sestavine:

  • 1 pločevinka polnomastnega kokosovega mleka, ohlajena čez noč
  • 1–2 žlici javorjevega ali datljevega sirupa ali nekaj kapljic stevije (po okusu)
  • ½ žličke vaniljevega ekstrakta (opcijsko)

Postopek:

  1. Poberi strjeno kremo (tekočino prihrani za smoothie).
  2. Stepaj do rahle teksture; vmešaj sladilo in vaniljo.

Postrežba: v skodelico daj kokosovo smetano, posuj z granolo, dodaj sveže jagodičevje ali banano.