Lešnikova granola s kokosovo smetano
By Alja Dimic
Objavljeno: 03. 07. 2018
Lešnikova granola (brez sladkorja)
Sestavine (1 pekač):
- 200 g ovsenih kosmičev
- 100 g grobo sekljanih lešnikov
- 50 g kokosovih lističev
- ½ žličke cimeta
- ščepec soli
- 4 žlice stopljenega kokosovega olja
- 3–4 žlice datljevega ali javorjevega sirupa ali 80 g zmiksanih mehkih datljev
Postopek:
- Pečico segrej na 160 °C.
- Suhe sestavine zmešaj; dodaj olje in sladilo, dobro premešaj.
- Razporedi po pekaču s papirjem za peko.
- Peči 20–25 min, enkrat premešaj.
- Ohladi. Hranjenje: v zaprtem kozarcu do 2 tedna

Kokosova smetana (brez sladkorja)
Sestavine:
- 1 pločevinka polnomastnega kokosovega mleka, ohlajena čez noč
- 1–2 žlici javorjevega ali datljevega sirupa ali nekaj kapljic stevije (po okusu)
- ½ žličke vaniljevega ekstrakta (opcijsko)
Postopek:
- Poberi strjeno kremo (tekočino prihrani za smoothie).
- Stepaj do rahle teksture; vmešaj sladilo in vaniljo.
Postrežba: v skodelico daj kokosovo smetano, posuj z granolo, dodaj sveže jagodičevje ali banano.