🖤 BLACK FRIDAY: Popusti do -60%! Pohiti, zaloge so omejene! 🖤

Black Friday!

Nori popusti

do -60%

>

Domača riževa čokolada

Published: November 11, 2019


Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: /

Količina: 250g


SESTAVINE

  • 100 g kakavove paste (kakav s kakavovih zrn)
  • 23 g kokosovega musa (Kokosov ekstrakt)
  • 45 g eritritola (Lahko +20g medu)
  • 20 g medu
  • 52 g lešnikov, za posip (po želji)
  • 16g riževih napihnjencev (ekspandiran riž), za posip

PRIPRAVA

  1. Stopimo kakavovo pasto in ji dodamo vse sestavine razen lešnikov ter riževih napihnjencev;
  2. Lešnike narežemo in popražimo na nižji temperaturi (cca 5 minut);
  3. Stresemo jih v modelček, kamor bomo dali čokolado in prelijemo s stopljeno maso;
  4. Na vrh damo še riževe napihnjence, ki jih potlačimo z roko, da se vsi držijo čokolade;
  5. Postavimo v hladilnik in počakamo, da se strdi cca 1h, ali za 20 minut v skrinjo.

Namesto medu lahko uporabimo več Eritritola. Lešnike lahko brez problema izpustimo.

Recept je pripravila: Sandra Mestek - www.celosten.si