♥ Valentinova tortica ♥

14. februar, 2014

Potrebujete za podlago in malinino kremo:

1/4 skodelice namočenih indijskih oreščkov, mandljev in lešnikov

1/4 skodelice namočenih nežveplanih rozin

ščep cimeta, malo stevie

zmarznjene maline

agar agar

strok vanilije

Potrebujete za čokoladno maso:

2 skodelici datljev

1 1/2 skodelice vode

1/2 skodelice presnega kakava

1/2 skodelice kokosovega masla

Priprava:

V mešalniku dobro “zmiksajte” namočene oreščke, rozine in cimet.  Vzemite skodelico za majhno pito in zmes dobro pritisnite ob dno. Postavite v skrinjo za 15 minut.

Medtem zmrznjene maline segrejte v malo vode v katero ste dodali malo stevie in v katero ste vmešali malo agar agarja. Agar agar vmešajte še v hladno vodo. Pustite rahlo vreti 5 minut in nato odstavite z ognja. Malinino zmes ohladite in jih nato razporedite na osnovo od oreščkov.

Za čokoladno kremo zmeljite “zmiksajte” datlje, dokler ne nastane sprijeta krogla. Potem dodajte vodo in meljite dokler  ne nastane gosta zmes (datljeva pasta). Nato dodajte še kakav in kokosovo maslo ter dobro “zmiksajte”.

To čokoladno maso prelijte po ostali tortici, dajte v hladilnik in počakajte, da se strdi.

Po vrhu posujte s kokosom ali okrasite z malinami.

♥ Pa luštnega Valentinčka ♥