Špinačna pita

4. november, 2017
Prep time
15m
Cook Time
45m
ricotta_spinach_pie_filling-2Potrebujete:
..
  • 50 g prosene moke
  • 300 g mandljeve moke – fino mlete
  • 1/2 čajne žličke vinskega kamna ali sode bikarbone
  • 1/4 čajne žličke morske soli
  • 6 žlic stopljene kokosove maščobe
  • 2 jajci
  • 1 žlico hladne vode
  • 1 žličko limoninega soka
  • špinačo
  • strt strok česna
  • kvasne kosmiče
  • kokosovo smetano
  • peteršilj in malo soli

.

Full-pan-2Priprava:

.

V mešalniku skupaj zmešajte mandljevo moko, proseno moko, vinski kamen, sol, nato dodajte maslo in mešajte dokler ne nastanejo majhne grudice, dodajte jajci, hladno vodo in sok limone ter zmešajte. Dobljeno testo zavijte v folijo za živila in pustite v hladilniku vsaj pol ure.

Pekač za pito premažite s kokosovo maščobo in nanj s prsti ob dno pritisnite testo, nekaj pa ga prihranite za po vrhu.

Po testu nadevajte mešanico na hitro pokuhane špinače z malo soli, česna, kokosove smetane, peteršilja in kvasnih kosmičev.
Po vrhu nadrobite preostalo testo in prestavite v pečico na 180 C.
Nekateri po vrhu prelijejo tudi razžvrkljano jajce, zmešano s kokosovo smetano.
Pecite približno 45 minut oz. do zlato rumene barve.