Mandljeva torta z jagodami, borovnicami in smetano

2. november, 2017
Prep time
20m
Cook Time
30m

Gluten-free-Vanilla-Almond-Flour-Cake_thumbPotrebujete:

.

 

  • malo soli

 

  • 1/2 žličke sode bikarbone ali vinskega kamna

 

  • 3 jajca, ločeni rumenjaki od beljakov

 

  • 60 ml stopljene kokosove maščobe

 

  • 200 g eritritola , stopljenega v 2 dcl mandljeve smetane

 

  • 1 žlico vanilije v prahu

 

  • 1 žlico limoninega soka

.

Gluten-free-Vanilla-Almond-Flour-Cake-_thumb2Za preliv:

.
  • odmrznjene borovnice in jagode
  • eritritol v prahu
  • kokosovo smetano

.

Priprava:

.

Pečico segrejte na 180 C.

Skupaj zmešajte mandljevo moko, sol in vinski kamen.

Penasto vmešajte rumenjake, dve žlici eritritola (vzemite stran od 200g eritritola) in žlico vroče vode.

V drugi posodi v sneg stepite beljake.

Vanilla-Almond-Flour-Cake-Trifle-1V rumenjakovo peno vmešajte moko ter med mešanjem dodajte ohlajeno mandljevo smetano z eritritolom, tekočo kokosovo maslo, vanilijo, limonin sok in na koncu ročno vmešajte še sneg beljakov.

Vsebino prelijte v pekač, obložen s peki papirjem ter pecite približno 30 minut.

Ohladite ter okrasite s stepeno smetano, jagodami in borovnicami ter potresite z eritritolom v prahu – po želji.