Jagodna rolada brez moke in sladkorja

14. junij, 2018
Prep time
15m
Cook Time
15m

jPotrebujete za testo:

.

  •  6 jajc
  • 6 žlic eritritola
  • 6 žlic mandljeve moke

.

Za nadev:

.

  • 1 kg spasiranih jagod
  • Malo eritritola
  • Kokosovo smetano
  • Naribano bio limonino lupinico
  • Žličko glukomanana v prahu

.

Priprava

j36 rumenjakov, 6 žlic eritritola in eno žlico vrele vode penasto vmešajte, nato vmešajte še mandljevo moko in na koncu na rahlo vmešajte sneg beljakov. Topel biskvit zvrnite v mokro krpo, odstranite peki papir ter v krpi testo zvijte v rolado. Pustite stati 2 minuti.

Za kremo stepite kokosovo smetano in glukomanan v prahu, dodajte jagode in limonino lupinico.

Testo odvijte ter namažite s kremo.

Rolado zvijte in po želji potresite z eritritolom in okrasite z jagodami.