Polnjene paprike v paradižnikovi mezgi

4. januar, 2018
Prep time
15m
Cook Time
40m

White-peppersPotrebujete:

  • več manjših rumenih, podolgovatih paprik
  • namočeno proseno kašo ali kvinojo
  • na kokosovi maščobi popečene koščke pora, rdeče paprike, bučke in gobic
  • 2 domači bio jajci
  • malo naravne morske soli
  • pelate oz. domačo paradižnikovo mezgo
  • po okusu nekaj žlic kvasnih kosmičev
  • po želji veganski sirček
  • malo rožmarina oz. začimbe, ki vam je všeč
  • mandljevo smetano

.

Stuffed-peppers-in-tomato-juicePriprava:

.

Paprike izdolbite in operite ter jih nadevajte z mešanico odcejene prosene kaše, zelenjave, gobic, soli, začimb, vmešanih jajc, kvasnih ksomičev, sirčka in malo mandljeve smetane.

 

Polnjene paprike naložite v večjo in globoko kozico ter jih prelijte s paradižnikovo mezgo in kuhajte pokrito na zmernem ognju, približno 40 minut oz. manj.