Moringa – rastlina z največ hranilnimi lastnostmi

Ste vedeli, da je bila leta moringa leta 2008, rastlina leta, saj zaradi svojih zdravju koristnih lastnosti prekaša številne druge?

.

Kaj je moringa?

.

moringa 3Moringa je rastlina, ki je bila odkrita že pred tisočimi let, šele v zadnjih letih pa njen sloves strmo raste, saj jo je naravno zdravilstvo proglasilo kot rastlino, ki zajame celoten spekter bolezni, pri katerih moringa pomaga.

.

Leta 2018 je bila proglašena za rastlino leta in opisujejo jo kot edino rastlino, ki lahko pomaga tako širokemu spektru bolezni.

.

Katere so prednosti moringe?

.

Več kot 1.300 študij, člankov in poročil, je osredotočenih na koristi jemanja moringe. Raziskave kažejo, da se lahko skoraj vsak del rastline moringe na nek način uporabi, pa naj bo to antioksidacijski zeliščni čaj ali kot olje za kožo.

( 1. )

mPo vsem svetu se moringa uporablja pri različnih boleznih, najpogostejše so:

.

 • rak
 • vnetja
 • diabetes
 • anemija
 • artritis in druge bolečine v sklepih, revmatizem
 • alergije in astma
 • zaprtje, bolečine v trebuhu in driska
 • epilepsija
 • želodčne in črevesne razjede ali krči
 • kronični glavoboli
 • težave s srcem, vključno z visokim krvnim tlakom
 • ledvični kamni
 • zadrževanje tekočine, otekanje
 • motnje ščitnice
 • slab libido
 • bakterijske, glivične, virusne in parazitske okužbe

.

Kaj vsebuje moringa?

.

m1Moringa je odličen vir beljakovin, vitamina A, kalija, kalcija in vitamina C.

( 2. )

.

Že samo en gram moringe vsebuje:

.

 • dvakratno količino beljakovin kot jogurt
 • štirikratno količino vitamina A kot korenje
 • trikratno količino kalija kot banane
 • štirikratno količino kalcija kot kravje mleko
 • sedemkratno količino vitamina C kot pomaranče

.

6 dokazanih oristi uživanja moringe

.

V različnih jezikih ima moringa več kot 100 različnih imen. Moringa je tropska rastlina, raste v delih Indije in v Afriki in vsebuje več kot 90 zaščitenih spojin, vključno z izotiocianati, flavonoidi in fenolnimi kislinami.

moringa 2Moringa s svojimi lastnostmi zmaguje v boju proti različnim vnetjim v telesu ter se uspešno bojuje proti vsem procesom staranja in je zato tudi dobila vzdevek čudežna rastlina.

( 3. )

.

.

.

Katere so najbolj dokazane kosristne lastnosti moringe?

.

Antioksidativno in protivnetno delovanje

.

Po poročilu, objavljenem v Asia Pacific Journal of Prevention of Cancer, moringa vsebuje mešanico esencialnih aminokislin (gradnikov beljakovin), karotenoidnih fitonutrientov (iste vrste najdemo v rastlinah, kot sta korenje in paradižnik), antioksidantov, kot je kvercetin  in naravnih antibakterijskih spojin, ki delujejo na enak način, kot številna protivnetna zdravila.

m2Listi Moringa vsebujejo visok delež anti age spojin, ki zmanjšujejo učinke oksidativnega stresa in vnetij, vključno s polifenoli, vitaminom C, beta-karotenom, kvercetinom in klorogensko kislino. Vse te spojine povezujemo z zmanjšanjem tveganja pojavov kroničnih bolezni ter raka, diabetesa, hipertenzije in starostnih poškodb vida.

( 4. )

..

.

 

Uravnava hormone in upočasni procese staranja

.

Študija iz leta 2014, objavljena v Journal of Food Science and Technology, je preizkusila učinke moringe na vnetjih in oksidativnemu stresu pri ženskah v obdobju menopavze. Ker so v raziskavi vedeli, da so v času postmenopavze pri ženskah prizadete ravni antioksidativnih encimov, do česar m3pride zaradi pomanjkanja oz. upada spolnih hormonov, vključno z estrogenom in progesteronom, so raziskovalci dokazali, da lahko ti naravni zeliščni antioksidanti na naraven način pomagajo uravnati hormone.

.

.

.

Uravna nivo sladkorja v krvi in delovanje slinavke

.

S študijo so dokazali boljše izločanje inzulina in stanje glukoze.

.

Zviša stanje hemoglobina v krvi

.

m4V več študijah so pokazali zvišanje ravni železa in hemoglobina.

( 5. )

.

Uravna hormonska neravnovesja

.

V isti študiji so dokazali, da imajo sploh posušeni listi terapevtski potencial kot pomoč pri preprečevanju starostnih sprememb, hormonskih neravnovesij in spodbujajo libido.

Moringa se med drugim uporablja kot naravni afrodiziak, v času nosečnosti in dojenja pa spodbuja dobro delovanje imunskega sistema, ob dojenju pa spodbuja tvorbo mleka.

.

Spodbuja zdravje prebavnega trakta

.

gastroMoringa se uporablja pri preprečevanju razjed v želodcu, pri boleznih jeter, pri poškodbah ledvic, pri vseh prebavnih težavah ter pri težavah s kandido in drugimi glivičnimi ali virusnimi okužbami.

.

Spodbuja zdravje jeter

.

Moringa izboljšuje delovanje jeter ter pomaga telesu, da iz sebe lažje odstrani škodljive snovi, kot so toksini in težke kovine ter pomaga pri boju proti ledvičnim kamnom, okužbam sečil, zaprtju, zastajanju tekočin, pri edemu in driski.

6. 

.

Pomaga in uravnoteži vrednosti sladkorja v krvi in ščiti pred diabetesom

.

Moringa vsebuje številne kisline, ki pomagajo in za katere je dokazano, da pomagajo nadzirati nivoje sladkorja in omogočijo normalno sproščanje glukoze.

Poleg kislin pa vsebuje tudi spojine,  izotiocianate, ki zaščitno delujejo pred diabetesom.

bloodŠtudija je pokazala, da ima moringa pozitiven učinek na nadzor glukoze v krvi in ​​ravni insulina pri bolnikih s sladkorno boleznijo.

Ob jemanju moringe so se znižale ravni imunoglobulina (IgA, IgG), krvnega sladkorja in ​​glikoziliranega hemoglobina (HbA1c) – treh vidnih markerjev pri diabetikih.

..

 

Moringa ščiti in neguje kožo

.

Moringa vsebuje naravne antibakterijske, protiglivične in protivirusne spojine, ki ščitijo kožo pred različnimi kožnimi okužbami.

Ob uporabi moringe so dokazali zmanjšanje težav z atletskim stopalom, neprijetnih vonjav, različnih glivičnih vnetij, prhljaju, pri vnetju dlesni,

Beauty Desktop Background
moringa čudovito nahrani kožo

opeklinah, virusnih bradavicah, ranah in opeklinah.

Moringa neposredno na koži uničuje bakterije, kožo pa istočasno hidrira in hrani, zato je sestavina različnih krem.

..

.

 

Uravna tesnobo in dviguje razpoloženje

.

Moringa vsebuje veliko beljakovin in je bogat vir triptofana, ki spodbuja nastajanje srečnega hormona serotonina. Moringa pa vsebuje tudi antioksidantne spojine, ki pomagajo in spodbujajo zdravje ščitnice, ki je potrebna za proizvodnjo energije ter dobro razpoloženje, spodbuja občutek

Mixed race woman looking down and smiling
moringa izboljša razpoloženje in energijo

ugodja  ter preprečuje depresijo, tesnobo in utrujenost.

.

.

.

.

.

.

Prehranska dejstva moringe

.

Moringa je edinstvena rastlina, saj uporabimo vse njene dele, tako liste, semena, cvetove, steblo in korenine. Najbolj pogosto in v tradicionalni medicini uporabljamo sušene in zdrobljene liste.

Listi moringe vsebujejo številne antioksidante, beljakovine, kalcij, kalij, beta karoten, vitamina C in E.

V državah tretjega sveta, dajejo otrokom liste moringe, saj jih tako zaščitijo pred smrtno nevarnim pomanjkanjem vitamina A, kar povezujemo z okvarjenim delovanjem imunskega sistema.

MORINGA 1Rastlina moringa vsebuje zelo redko in edinstveno kombinacijo fitonutrientov, ki preprečujejo številne bolezni, zelo delujejo proti vsem vnetjem v telesu, študije pa so pokazale močne medicinske vrednosti, da te spojine ščitijo delovanje srca, spodbujajo naravno cirkulacijo krvi in imajo protitumorne, antiepileptične, protivirusne, antispazmodične, antihipertenzivne in antidiabetične učinke.

Posušeni listi v prahu delujejo kot močni izvlečki učinkovin in v bazičnemu prahu predstavlja nezamenljiv vir vitaminov, mineralov, encimov ter beljakovin, ki pomembno ščitijo in vplivajo na dobro delovanje srca ter ga istočasno bazirajo.

Obstaja več vrst moringe in moringo oleifero, ki se nahaja v bazičnemu prahu TUKAJ, že tisočletja uporabljajo za preprečevanje podhranjenosti in prehranskih pomankljivosti pri vseh starostnih skupinah.

Že več kot 4000 let se sušeni listi moringe uporabljajo v tradicionalni medicini.

Zelo zanimiv podatek je, da so moringina drevesa sposobna rasti v zelo osiromašenih in suhih tleh, kjer mnoge druge vrste rastlin ali dreves ne morejo preživeti. Prav zato nekateri podhranjeni prebivalci oz. narodi, ki živijo v državah tretjega sveta, kot sta Somalija ali Indija, v časih najhujše lakote uživajo moringo.

m1Po nekaterih študijah naj bi bil optimalni odmerek 29 miligramov na kilogram telesne mase, jaz pa priporočam jemanje ene čajne žličke vmešane v malo mlačne oz. tople vode, ne priporočam jemanja na prazen želodec.

V bazičnemu prahu TUKAJ uporabljamo le sušene in lete liste, ki so najmočnejši del moringe in vsebujejo najvišje vrednosti hranilnih snovi.

Leta 2008 je bila moringa oleifera rastlina leta, saj zagotavlja zares pester spekter zdarvju koristnih lastnosti. Telesu zagotavlja antioksidativne lastnosti, ga varuje pred vnetji, virusi, bakterijami, glivami in paraziti, ga nahrani s potrebnimi encimi, beljakovinami, vitamini in minerali, izboljšuje prebavne težave, ščiti pred diabetesom, povišanim holesterolom in pritiskom, pomaga pri lepi in zdravi koži, ščiti zdravje možganov, ohranja dobro razpoloženje ter varuje pred rakom.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vam kandida greni življenje?

 

Kandido imamo pravzaprav vsi, saj gre za kvasovko, ki je naravno prisotna v našem telesu. Če ste zdravi, imate močan imunski sistem in je vaše telo v ravnovesju, bodo koristne bakterije ohranjale normalno prisotnost kandide. Vendar pa se težava pojavi, če se vaše telo znajde v neravnovesju zaradi bolezni, hormonskih težav, dolgotrajnejšega uživanja antibiotikov ali neustreznih prehranjevalnih navad. Vse to lahko namreč povzroči dvig normalne ravni kandide, s čimer so povezane številne nevšečnosti.

plini so eden glavnih znakov prerazširjene kandide
Napihnjenost

Simptomi kandide ne zajemajo zgolj glivic, s katerimi jo ljudje večinoma povezujejo. V primeru, da vaše zdravje ni tako dobro, kot naj bi bilo, lahko namreč kandida prizadene vaše celotno telo na različne načine. V primernem okolju se kandida razvije iz kvasovke v glivično obliko, spore pa nato potujejo skozi črevesno steno po vsem telesu. Glivice lahko poškodujejo vaše črevesne stene do takšne mere, da je omogočen prehod toksinov v krvni obtok. To stanje imenujemo »sindrom prepustnega črevesja« in pogosto vodi do alergije na določeno hrano, migrene in depresije. Povišana raven kandide v črevesju pa bo povzročila težave, kot so napihnjenost, diareja ali po drugi strani zaprtje.

Ko glivične spore kandide preidejo v vaš krvni obtok, lahko potujejo v kateri koli del telesa. Za svoje preživetje potrebujejo sluznico, zato so nožnica, pljuča in sinusi še posebej primerno okolje za njihov razrast. Tam z uničevanjem celičnih membran zagotavljajo hrano drugim bakterijam in virusom.

Kandida lahko povzroča motnje endokrinega sistema, ki nadzoruje raven hormonov v vašem telesu. To lahko vodi do številnih neprijetnosti in simptomov, kot so pridobivanje ali izgubljanje teže, menstrualne težave, bolečine v sklepih in mišicah, astma, seneni nahod in kronična utrujenost.

Za nastanek kandide ni posebnega razloga. Povzročitelj težav se lahko razlikuje od človeka do človeka. Enostavno ne obstaja zgolj en sprožilec, ki bi bil kriv za previsoko raven kandide v telesu, temveč lahko govorimo o različnih dejavnikih, ki prispevajo k nastanku težav pri ljudeh, ki so zanje dovzetni. Kandido lahko sproži dolgotrajno jemanje antibiotikov, ki uničijo koristne bakterije, ki sicer ohranjajo raven kandide v ravnovesju. Prav tako se lahko kandida pojavi zaradi hormonskega neravnovesja, ki je posledica jemanja kontracepcijskih tablet, pubertete, nosečnosti ali menopavze. Kandido lahko povzroči tudi nezdravo prehranjevanje, ki zajema veliko sladkorja in procesirane hrane. Uravnotežena dieta, bogata z ekološko pridelanimi živili, tako mnogim ljudem pomaga pri boju s kandido.

O kandidi obstaja relativno malo statističnih podatkov, kar bi lahko pripisali dejstvu, da medicinska stroka še vedno ni povsem enotna glede škodljivosti povišane ravni kandide. Po znanih podatkih naj bi bile h kandidi bolj nagnjene ženske kot moški, z njo pa se spopada tudi precejšen delež otrok. Pomemben naj bi bil tudi genetski vpliv, še posebej če zaradi težav s kandido trpi otrokova mama.

Če želite kandido resnično premagati, boste morali odkrite vzroke, ki so privedli do nje.

Naključno izločanje določenih prehranskih skupin, ki ga svetujejo mnogi priročniki, napisani na to temo, vam lahko vzame veliko časa in energije, vendar ne zagotavlja dejanskega izboljšanja situacije. Velikokrat gre zgolj za domneve.

ingverjev čaj
Ingverjev čaj

Kandida se hrani s sladkorjem, zato je priporočljivo, da se ob nastanku težav odpoveste saharozi in glukozi, ki ju lahko najdete v slaščicah in mnogih vnaprej pripravljenih jedeh. Ta hrana je v vsakem primeru vse prej kot koristna za vaše zdravje. Več polemik odpira vprašanje, ali je lahko škodljiv tudi sladkor, ki je v sadju. Nekateri ljudje s kandido sadje dobro prenašajo, spet drugim lahko povzroča določene težave. Ker ima sadje mnogo drugih koristnih učinkov, še posebej če je ekološko pridelano, je smiselno iz prehrane najprej izločiti vse druge nezdrave vire sladkorja, preden se začnete izogibati tudi sadju. Najbolje, da se čim bolj izogibate alkoholnim pijačam, saj vsebujejo visok odstotek sladkorja.

Kot pri drugih zdravstvenih težavah je tudi pri kandidi priporočljivo, da ste čim bolj fizično aktivni. Telesna vadba povečuje raven kisika v vašem telesu, kar je zelo koristno v boju proti kandidinim sporam, in obenem zmanjšuje raven stresa.

Spopadanje s kandido vas lahko precej izčrpa, predvsem zaradi dejstva, da je običajno zelo težko ugotoviti, kaj je sploh narobe. Pri mnogih ljudeh postanejo simptomi tako hudi, da potrebujejo celo bolniški dopust. Prav zato je tako zelo pomembno, da dobite ustrezno diagnozo.

Smiselno je testiranje ravni železa, kalija in drugih mineralov. Kot mnoge druge glivice je namreč tudi kandida odvisna od primanjkljaja kisika. Če vaša kri ne vsebuje dovolj železa, s pomočjo katerega poteka prenos kisika po telesu, je to dobra novica za kandido, precej slabša pa za vaše počutje in zdravje. Nobena stroga prehranska dieta ne bo delovala, če je pravi krivec za vaše težave v resnici pomanjkanje železa.

Prepričajte se, ali nimate morda alergije ali intolerance na določeno hrano. Če vaše telo težko razkraja in prebavlja določene snovi, se te lahko kopičijo v vašem črevesju in hranijo kandido, kar bo situacijo znatno poslabšalo. Namesto nepremišljenega izločanja pšeničnih izdelkov, mleka, mlečnih izdelkov in kvasovk se je smiselno najprej prepričati, ali ste v resnici alergični/intolerantni.

Uravnotežena dieta je pomembna pri ohranjanju zdravega in močnega imunskega sistema. Mnogim ljudem s kandido primanjkuje esencialnih maščobnih kislin, med katere spadajo tudi maščobne kisline omega 3, zato je pomembno, da je vaša prehrana čim bolj bogata z njimi. Izvrsten vir so lahko ekološko pridelana lanena semena, ki jih pred zaužitjem za nekaj časa namočite v vodi. Dobra izbira so tudi hladno stiskana ekološko pridelana olja rastlinskega izvora. Prav tako je priporočljivo, da poskrbite za zadosten vnos vitaminov in mineralov – ob morebitnem neravnovesju namreč vaše telo slabše kot sicer absorbira hranila, ki jih potrebuje za normalno delovanje. V takem primeru je smiselno razmisliti tudi o dodatnem uživanju prehranskih dopolnil.

Probiotični izdelki ali prehranska dopolnila so lahko koristni za ponovno vzpostavljanje normalne ravni koristnih bakterij, ki nadzorujejo kandido, v vašem črevesju.

Nekateri ljudje postanejo depresivni zaradi vpliva, ki ga ima kandida na njihovo življenje, zato je pogovor o stiskah, ki jih povzroča spopadanje s to vse prej kot prijetno nadlogo, izjemno pomemben.

Kandido je mogoče povsem premagati, čeprav to zahteva nekaj časa in truda. Odkrivanje pravega vzroka je ključno, saj lahko le tako ustrezno ukrepate in si znova zagotovite dobro zdravje in počutje.

Za testiranje pomanjkanja mineralov, intolerance na hrano in razširjenosti kandide pokličite na 01/544 12 34 ali 030 692 730, vsak dan, men 10:00 in 15:00 ali nam pišite 🙂

Kalijev askorbat z ribozo poskrbi za absorbcijo kisika in drugih hranil v celice, s tem pa izpodriva toksine, viruse in bakterije.

Preberite si še o bazičnemu prahu, ki “pomori” gljivico kandido.

Zdrava prebava

 

vir: http://www.healthy-magazine.co.uk/experts/15-secrets-about-candida

 

Print Friendly, PDF & Email

VROČINSKI OBLIVI – NOČNA MORA ŠTEVILNIH ŽENSK ♥

Vročinski oblivi

Nočna mora številnih žensk

Vročinski oblivi, težave s težo, suha nožnica in pomanjkanje energije doletijo skoraj vsako izmed nas.

Zakaj prihaja do težav?

Težave povezujemo z upadanjem ravni vseh hormonov (estrogen, progesteron, testosteron…) in ne le s pomanjkanjem estrogena, kot lahko marsikje zasledimo. Do težav največkrat prihaja zaradi neravnovesje estrogena in progesterona (estrogenska prevlada ).

 Kakšen je vzrok estrogenske prevlade?

Hiter način življenja, stres, kajenje, alkohol, s pesticidi polni hrana in voda, prahrana živalskega izvora, spodbuja nastajanje estrogena v telesu. Vsi pesticidi, antibiotiki in druge kemikalije, posnemajo estrogene v telesu, kar ruši naše hormonsko neravnovesje.

Estrogen in progesteron bi morala delovati kot dopolnjujoča hormona, vse prevečkrat pa delujeta kot nasprotnika (hormonsko neravnovesje).Estrogen je stimulant tesnobnosti, stresa, pospešuje delitev celic, zmanjšuje izgubo kostne gostote, zavira spanje, shranjuje maščobe, skrbi za PMS sindrome…Progesteron je stimultant potrpežljivosti, spanja, umirjenosti, zbranosti, zavira delitev celic, pospešuje izgorevanje maščob, pomaga pri rasti kosti.. Oba hormona sta dopolnjujoča – estrogen zmanjša izgubo kostne mase, medtem ko progesteron pospešuje in skrbi za rast ter obnovo kosti, zob… Estrogenska prevlada je stanje, v katerem ima ženska nizko, normalno ali pretirano raven estrogena, vendar premalo progesterona glede na vrednosti estrogena. To pomeni, da prevladuje estrogenski učinek v nasprotju z učinki progesterona. Estrogenska prevlada spodbuja nastajane slabega holesterola LDL in zavira nastajanje dobrega, HDL holesterola, zaradi česar prihaja do težav s pritiskom in jetri. Prav tako je zaradi estrogenskega presežka obremenjena žleza slinavka, kar vodi k debelost, diabetes…Presežek estrogena je vzrok glavobolom, tesnobnosti in depresijam, njegov poresežek pa povezujemo tudi z rakom.Ravnotežje obeh je najpomembnejše (ženska ima lahko zelo nizko vrednost estrogena, vendar še nižjo vrednost progesterona – tudi v tem primeru je estrogen prevladujoč hormon).

Zakaj je progesteron tako zelo pomemben?

Progesteron je esencialni gradbeni material iz katerega naš organizem naredi druge hormone. To nam pomaga razumeti kako številne so lahko posledice pomanjkanja. Odgovoren je za pripravo ženske za nosečnost, ima pomemben učinek na centralni živčni sistem – zato je pomanjkanje progesterona razlog za spremembe razpoloženja, razdražljivost in depresijo. Progesteron je pomemben za proizvodnjo številnih drugih steroidnih hormonov ter spodbuja gradnjo kosti in ščiti pred osteoporozo. Kako si lahko uredimo hormonsko neravnovesje?Pripravite si čaj iz divjega ovsa. Ne pozabite na magnezij– brezglutenske žitarice, lešniki in mandlji. Nujne so omega 3 maščobne kisline-alfa-oreščki, laneno in konopljino olje, negojene ribe. Uživajte veliko zelenjave in ne sladkega sadja. Ne pozabite na jod: nepredelana morska sol, špinača, alge (zaradi ščitnice, ki je pogosto premalo delujoča – odlična je hormonska analiza iz sline in tri-dnevno merjenje temperature, kar vam na enostaven način pokaže, kakšno je stanje vaših hormonov). Ne pozabite na probiotike: zelje, zeljnica, kisava, vsi fermentirani izdelki. Uživajte ekološko hrano, ker ne vsebuje umetnih hormonov, ki uničujejo naše hormonsko ravnovesje.

Ekstrakt divjega yama  vsebuje molekule diosgenina, ki s spodbujanjem hipofize spodbujajo nastajanje progesterona v telesu.

Prav tako se shatavari v ayurvedskih zeliščih anti-aging, že stoletja uporabljajo kot podpora ženskemu zdravju.  Ne uživajte neekološkega ali rdečega mesa, mleka in mlečnih izdelkov, predelanih ogljikovih hidratov, sladkorja, glutena, alkohola, nikotina. Vsekakor si s prehransko terapijo lahko pomagate odpraviti težave v predmenopavzi, menopavzi oz. ob hormonskem neravnovesju.

ZANIMIVO

KATERA HRANA IN ZELIŠČA SPODBUJAJO NASTAJANJE ESTROGENA IN SE JE IZOGIBAJTE?

 • alfaalfa
 • vsa hrana živalskega izvora
 • janež – seme
 • jabolka
 • pekovski kvas
 • ječmen
 • pesa
 • korenje
 • češnje
 • čičerika
 • detelja
 • črni grah
 • kumare
 • mlečni izdelki
 • dateljni
 • jajčevci
 • komarček
 • laneno seme
 • česen
 • hmelj
 • sladki koren
 • oves
 • oljčno olje
 • oljke
 • papaya
 • peteršilj
 • grah
 • paprika
 • slive
 • granatno jabolko
 • krompir
 • buča
 • rdeči fižol
 • črna detelja
 • rabarbara
 • riž
 • žajbelj
 • sezamovo seme
 • ohrovt
 • soja
 • sončnična semena
 • paradižnik
 • pšenica
 • jajca

KATERA HRANA IN ZELIŠČA ZAVIRAJO NASTAJANJE ESTROGENA?

 • Ekološka zelenjava in nesladko sadje
 • Jagode
 • Brokoli
 • Ajda
 • Bazilika, origano, timijan
 • Zelje
 • Agrumi
 • Koruza
 • Fige
 • Sadje
  (razen jabolk, češenj, datljev, granatnega jabolka)
 • Stročji fižol

 

Naravni način spodbujanja hormonskega ravnovesja je zagotovo najbolj zdrava odločitev, brez stranskih učinkov.

 

Print Friendly, PDF & Email

Astma – bolezen, ki se lahko odpravi s prehrano

Astma izhaja iz težav v črevesju, njegovi prepustnosti in nakopičenih toksinih.
Pljuča so organ, katerih osnovna naloga je vzdrževanje ustrezne bazičnosti v telesu. Ta poteka z izmenjavo plinov pri dihanju in z izločanjem odpadnih kislin iz krvnega obtoka. Že rahlo kisla kri lahko povzroči veliko težav.

Astma in bronhitis sta oteženo dihanje zaradi nakopičene sluzi v sapnicah (bronhijih) zaradi zaužitja

 • kruha
 • testenin
 • žit
 • mlečnih izdelkov

Škrob z glutenom in kazein se ne moreta prebaviti, zato se nalagata v obliki sluza v dihalnih poteh.

Nabrani sluz v telesu, ki nastane zaradi neprebavljenega škroba, glutena, kazeina, sečne kisline, ogljikove kisline in anorganskih mineralov (največ kalcija) je opozorilo telesa, da je potrebno čiščenje.

Če se na opozorilo telesa ne odzovemo s čiščenjem in odstranjevanjem strupov nam narava pomaga z oskrbo mikrobov in bakterij, ki se bodo nahranile s strupi v telesu.

Prehranjevanje mikrobov in bakterij s strupi v telesu je čiščenje telesa, ki se opravi namesto nas. Posledica tega je prehlad, gripa in pljučnica.

Bazični prah zelo pomaga pri čiščenju telesa s toksini.

Prehranska terapija zelo pomaga pri zdravljenju oz. odpravljanju bolezenskih simptomov astme in dihalnih težav.


 

Vsa prehranska dopolnila in nesveti na tej spletni strani niso nadomestilo za medicinsko pomoč, za nasvete vašega zdravnika in ne nadomeščajo uradnega zdravljenja vašega zdravnika.

Ne opustite svojega zdravljenja vendar se o jemanju katerih koli prehranskih dodatkov vedno posvetujte s svojim zdravnikom.

Prehranska dopolnila jemljete na lastno odgovornost, zato se o njih ustrezno pozanimajte.

Proizvodi in trditve o izdelkih na tej spletni strani niso bili ocenjene s strani državnih inštitucij, niso namenjeni za diagnosticiranje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Vse informacije na tej spletni strani so zgolj informativne narave in niso namenjene kot nadomestilo za nasvet osebnega zdravnika ali kakšnega drugega zdravstvenega delavca.

Pred jemanjem prehranskih dopolnil se o tem vedno posvetujte s svojim zdravnikom.

Navedbe pri posameznih prehranskih dopolnilih so zgolj informativne narave in niso bile potrjene s strani evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

ALMATIM d.o.o.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email