Shiatsu masaza

shiatsu_web1Shiatsu se je razvil na Japonskem kot splet različnih zdravilskih pristopov: akupresure, ljudskega zdravilstva in umetnosti dotika. V dobesednem prevodu beseda »shiatsu« pomeni pritisk s prsti (shi = prst, atsu = pritisk).

 

Shiatsu temelji na teoriji kitajske tradicionalne medicine. Življenjska energija,  ki se pretaka po energetskih kanalih v telesu, je ključnega pomena za zdravje ali nastanek bolezni. Shiatsu je zdravilna metoda, ki telesu pomaga, da uravnoteži pretok energije in v največji možni meri izkoristi moči za samozdravljenje.

Shiatsu se uporablja kot terapija in kot preventiva za dobro počutje. Blagodejni učinek občutimo takoj, saj povzroči občutek lahkosti ter nas napolni z novimi močmi. Učinki shiatsu masaže so večplastni. Poleg ugodja, ki ga nudi sama masaža, pasivno razgiba telo, s čimer se izboljšata drža in prožnost telesa, poživlja organske sisteme, povečuje vitalnost, pospešuje krvni pretok in obtok limfnih tekočin.

Običajno se masaža Shiatsu izvaja na tleh v ohlapnih ali lahkih elastičnih oblačilih. Zaželeno je, da se odstranijo vsi deli oblačil, ki vežejo in preprečujejo svoboden pretok življenjske energije.

Se želite naročiti ali izvedeti več?

Ime in priimek *

Email *

Telefonska številka *

Sporočilo