Refleksna masaža stopal

 

Refleksoterapija je zdravilska tehnika, ki je prisotna že tisočletja. V različnih oblikah so jo uporabljali v Evropi, Aziji in Ameriki. Ker se je refleksoterapija vzporedno razvijala po celem svetu, ne moremo določiti, od kje izvira.

Prvi zgodovinski vir o obstoju refleksoterapije v naši daljni zgodovini je slika, najdena v egipčanski grobnici iz leta 2300 p.n.š. Ta slika prikazuje zdravljenje z refleksno masažo stopal in dlani.

refleksoterapija-egipt

Sodobno refleksoterapijo sta v začetku 20. stoletja osnovala dr. William Fitzgerald in Eunice Ingham.

Refleksoterapija predstavlja varen in naraven način sproščanja, uravnovešanja in harmoniziranja telesa. Je naravna metoda, ki temelji na teoriji, da so na stopalih in dlaneh tako imenovane refleksne cone, ki ustrezajo določenim delom telesa in odsevajo trenutno stanje človeka. Terapijo izvajamo z masiranjem refleksih con posameznih organov. S posebno tehniko masiranja harmoniziramo notranje energetske tokove in s tem spodbudimo delovanje, uravnovešanje in usklajevanje telesnih sistemov.

Refleksne cone na stopalih:
bodyfeet

Refleksna masaža stopal se izvaja na stopalih, tako da masiranec leži na masažni mizi ali udobno sedi v posebnem stolu z dvignjeno podporo za noge.

 

refleksno_web2 Refleksna-masaza-stopal2

 

Se želite naročiti ali izvedeti več?

Ime in priimek *

Email *

Telefonska številka *

Sporočilo