Havajska masaža

havajska_web2

Havajska masaža Lomi Lomi je del tradicionalnega zdravilskega izročila, ki se preko zdravilcev – šamanov prenaša iz roda v rod. Beseda »Lomi Lomi« pomeni preprosto masaža, podvojena beseda Lomi pa poudarja njeno pomembnost. Havajci verjamejo, da masaža zdravi na telesni, duševni in duhovni ravni, zato je njihov pristop k pacientu celosten.

Masaža Lomi Lomi temelji na havajski filozofiji Huna, ki pravi, da vse, kar obstaja, išče harmonijo in ljubezen, zato masažo imenujejo tudi »masaža ljubečih rok«. Z nežnim raztezanjem telesa in počasnim obračanjem sklepov sprostimo napetosti in pospešimo tok energije. Masaža je običajno počasna in poteka v tekočem, ritmičnem gibanju. Nekateri jo opisujejo kot nežno valovanje, ki se giblje skozi telo. Druga značilnost je, da lahko maser masira različne dele telesa hkrati, denimo z eno roko masira ramo, z drugo pa nasprotni kolk. To osebi pomaga, da se povsem sprosti. Maser masažo izvaja nežno, toda globoko, s počasnimi ritmičnimi gibi v obliki kače, pri tem pa uporablja celo telo, zlasti pa dlani, komolce in podlakti. Maser prične z masažo na hrbtu, nato nadaljuje z masažo spredaj in tako poveže preteklost, sedanjost in prihodnost. Masažo zaključi z nežno masažo glave.

Havajska masaža Lomi Lomi je globoko sproščujoča masaža in po verovanju Havajcev odpravlja energetske ovire pri človeku. Zelo je učinkovita pri odpravljanju stresa, glavobola, duševne stiske in raznih napetosti v telesu.

 

Ker maser dela intuitivno, je masaža lahko počasna in zelo sproščujoča, včasih pa tudi hitrejša in bolj poživljajoča. Oseba lahko ob tem občuti čustveno olajšanje, saj sprosti in spremeni negativna čustva, negativna prepričanja in travme, shranjene v telesnih celicah.

Se želite naročiti ali izvedeti več?

Ime in priimek *

Email *

Telefonska številka *

Sporočilo

havajska_web1