Masaže

Dotik je evolucijsko gledano najstarejše čutilo. Celo enocelična bitja, ki nimajo razvitih drugih čutil, takoj reagirajo na dotik. Na človeškem telesu so receptorji za dotik najbolj gosto posejani na prstnih blazinicah in posredno na celotni dlani. Ob prijetnem dotiku se v možganih sproščajo hormoni ugodja.

Masaža pomeni izmenjavo dotika med dlanmi in rokami maserja ter kožo – telesom masiranca. Osrednji del masaže je dotik. Čeprav gre za dotik na koži, so učinki masaže precej globlji. Tako lahko različne tehnike masaže vplivajo na mišice, tokove življenjske energije in celo razpoloženje.

Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Če nas zaboli določen predel telesa, nagonsko naj položimo roke in ga začnemo masirati. Še zlasti v vzhodni kulturi je razširjeno prepričanje, da redna masaža koristi vsem ljudem, ne glede na starost. Masaža prinaša številne koristi. Tako nas spodbuja ali miri, to je odvisno od globine in hitrosti masiranja, odpravlja napetost, preganja nespečnost ter sprošča boleče mišice, torej poskrbi za dobro počutje. Lahko bi rekli, da že samo ugodje, ki ga povzroča masaža, učinkuje zdravilno.

Pomembno je, da si za masažo vzamete dovolj časa. Naj bo to čas, ki ga posvetite sebi, svojemu telesu. Prepustite se rokam maserja, odmislite skrbi dneva, potopite se vase in le uživajte.

Veselim se srečanja z vami, Igor

 moxa

Moxa

Zdravljenje z moxa terapijo je del tradicionalne kitajske medicine.

Moxa terapije uporabljamo za zdravljenje želodčnih in prebavnih težav, pri zaprtju ali pogostih driskah, pri revmatoidnih obolenjih, menstrualnih težavah, neplodnosti oz. pri težavah z zanositvijo, v menopavzi in andropavzi, pri težavah dihalnega sistema ter pogostih bronhitisih, pri raznih vnetjih in astmi, pri depresijah in tesnobi ter pri pomanjkanju volje do življenja, pri bolečinah v hrbtu, otrdelosti mišic in bolečinah sklepih, pri glavobolih in migrenah, pri prekomernem stresu ter pri hujšanju.

Preberi več

 ventuza-terapija

Ventuza terapija

Z ventuza terapijo spodbudimo pretočnost meridianov, da skoznje po naših tkivih in organih lahko nemoteno teče življenjska, QI energija.

Kjer pride do zastoja pretoka življenjske energije, tam pride do bolezni.
Z odpiranjem meridianov pa ponovno vzpostavimo pretok življenjske esence, s čimer omogočimo zdravljenje.

Meridiani so kanali v telesu, skozi katere energija teče v vsak del telesa, skozi vse organe in skozi vsa tkiva in dokazano so ventuza terapije najboljši način, za odpiranje pretočnosti teh meridianov.

Preberi več

Pomlajevanje obraza

Se staranje resno pozna na koži vašega obraza in dekolteja?
Ste preizkusili že vrsto lepotnih tretmajev in čudežnih krem?
Bi radi spodbudili tvorbo kolagena in regeneracijo celic?
Vas motijo globoke gube in povešena koža?

Potem je pomlajevalni tretma z ventuzami prava rešitev za vas.
Za vidno bolj napeto, gladko in sijočo kožo ga uporabljajo tudi znane igralke, kot so Jennifer Aniston, Monica Belluci in Victoria Beckham.

Tudi mene je v Milanu, ta resnično učinkovita metoda povsem očarala, saj jo uporabljajo pred modnimi revijami in fotografiranji znanih manekenk.

Preberi več

Refleksna masaža stopal

Refleksoterapija je zdravilska tehnika, ki je prisotna že tisočletja. V različnih oblikah so jo uporabljali v Evropi, Aziji in Ameriki. Ker se je refleksoterapija vzporedno razvijala po celem svetu, ne moremo določiti, od kje izvira.

Prvi zgodovinski vir o obstoju refleksoterapije v naši daljni zgodovini je slika, najdena v egipčanski grobnici iz leta 2300 p.n.š. Ta slika prikazuje zdravljenje z refleksno masažo stopal in dlani.

Preberi več

 

Shiatsu masaža

Shiatsu temelji na teoriji kitajske tradicionalne medicine. Življenjska energija,  ki se pretaka po energetskih kanalih v telesu, je ključnega pomena za zdravje ali nastanek bolezni. Shiatsu je zdravilna metoda, ki telesu pomaga, da uravnoteži pretok energije in v največji možni meri izkoristi moči za samozdravljenje.

Preberi več

 

Havajska masaža

Havajska masaža Lomi Lomi je del tradicionalnega zdravilskega izročila, ki se preko zdravilcev – šamanov prenaša iz roda v rod. Beseda »Lomi Lomi« pomeni preprosto masaža, podvojena beseda Lomi pa poudarja njeno pomembnost. Havajci verjamejo, da masaža zdravi na telesni, duševni in duhovni ravni, zato je njihov pristop k pacientu celosten.

Preberi več

 Ventuza_slika_2

Detox masaža

Detox ventuza masaže so res izjemne in se v mnogih kulturah uporabljajo že več tisoč let.

Uporabljajo jih vrhunski športniki po treningih in tekmah, saj odstranijo presežke kislin, ki so se nabrali zaradi fizične aktivnosti, prav tako pa pospešijo regeneracijo celic in tkiv.

Uspešno se jih uporablja pri vseh vrstah artritisa, ko kisline zastajajo v sklepih, pri vseh poškodbah, po poškodbah, pri raznoraznih bolečinah ali le ob želji po razstrupljanju telesa.

Preberi več

Print Friendly, PDF & Email