Center Holistic / Recepti / Kvinoja s špinačo in šparglji

Kvinoja s špinačo in šparglji

Kvinoja s špinačo in šparglji
Deli s prijatelji:
Čas priprave: 15
Čas kuhanja: 25
Količina: 2-4

Sestavine:


  • bio šparglji
  • kokosovo ali olivno olje
  • bio tofu
  • domača špinača
  • neaktivni kvasni kosmiči
  • kvinoja-nariban korenček
  • polovica paprike
  • paradižnik
  • sveža ali posušena zelišča (peteršilj, drobnjak,rožmarin, majaron,…)
  • rastlinsko mleko ( kokosovo mleko, mandljevo, ovseno,..)

Priprava:


Omaka iz špinače:Na kokosovem olju prepražimo svežo špinačo in jo zalijemo z malo vode in kokosovim mlekom. Dušimo, vse dokler se špinača ne zmehča. Dodamo peteršilj, drobnjak in na koncu še neaktivne kvasne kosmiče in grobo mleto sol ter zmiksamo.
Šparglji:Kuhamo jih na pari in malo popečemo na kokosovem olju.

Tofu:

Tofu narežemo na male koščke in jih popečemo na kokosovem olju.
Kvinoja z zelenjavo:Kvinojo skuhamo. Na kokosovem olju prepražimo narezan paradižnik, na drobno narezano papriko, nariban korenček in zalijemo z našim najljubšim rastlinskim mlekom. Dodamo kvinojo, sveža ali posušena zelišča in po potrebi še sol.
Vse skupaj postrežemo na enem krožniku.





Loading...