Vitex ali navadna konopljika, 1000 mg

Vitex ali navadna konopljika pripomore k hormonskem ravnovesju med menopavzo. Hkrati pomaga ohranjati dobro počutje pred in med menstrualnim ciklom, pripomore k regeneraciji fizičnega in mentalnega dobrega počutja.

  • Pripomore k lajšanju simptomov med menopavzo
  • Pomaga ohranjati dobro počutje pred in med menstrualnim ciklom
  • Pomaga ohranjati gibljivost in fleksibilnost sklepov
Ocenjeno z 5.00 od 5 na podlagi ocene 3 strank

Naroči 2 enaka izdelka in prejmi 3% popusta
Naroči 3 enake izdelke in prejmi 5% popusta
Naroči 4 ali več enakih izdelkov in prejmi 7% popusta

22,00  vključno z DDV

Product Description


Vitex ali navadna konopljika je plod, katerega ime izhaja iz grške besede za “čist” po grških ženskah, ki so želele ohraniti čistost in so dajale liste te rastline v svoje postelje ter spale na njih. Zelo pogosto so ga uporabljali že starodavni zeliščarji.

  1. dr.Axe

.

Za kaj se priporoča Vitex ali navadna konopljika?

.

Jagodičja Vitex pripomorejo k hormonskemu ravnovesju pred in med menopavzo.

2. dr. Anna Cabeca

.

Kaj je Vitex ali navadna konopljika?

.

Vitex ali navadna konopljika, se v svetu in v Evropi uporablja že več stoletij, med milijardami žensk s hormonskimi težavami.

Vitex je zelo koristen pri skoraj vseh simptomih, povezanih z menstrualnim ciklom.

V normalnem menstrualnem ciklu je raven estrogena višja pred ovulacijo, raven progesterona pa je višja po ovulaciji. Veliko žensk se ne zaveda, da lahko neravnovesje teh hormonov privede do celotnega spektra simptomov, povezanih s PMS in menopavzo.

3. Študija PubMed

.

Kako deluje Vitex ali navadna konopljika?

.

Obsežne klinične študije, ter več kot dva tisoč let uporabe v ljudskem zdravilstvu, so izkazale učinkovitost te rastline. Deluje tako, da spodbuja in normalizira hipofizo, ki uravnava ravnovesje estrogena in progesterona v telesu.

Vitex je plod, ki podpira delovanje endokrinega sistema

.

Je Vitex ali navadna konopljika hormon?

.

Vitex ali navadna konopljika ni hormon, niti ne vsebuje hormonov. To je nežno zelišče, ki deluje dolgoročno in po začetnem obdobju ter v nasprotju s sintetičnimi hormoni, ki imajo na naše žleze in organe takojšen vpliv. Prav tako nima stranskih učinkov, ki so pri terapijah s sintetičnimi hormoni vedno bolj znani. Raziskave med ženskami so pokazale pozitivne učinke in znake izboljšanja med 93% vseh žensk, ki so Vitex uporabljale 5 mesecev.

.

Vitex ali navadna konopljika je adaptogen

.

Vitex ali navadna konopljika neguje in podpira endokrini sistem tako, da le ta najde svoje optimalno ravnotežje.

Zelo koristen je za ženske, ki prenehajo s kontracepcijskimi tabletami, saj imajo mnoge nepravilen in neuravnan menstrualni cikel še zelo dolgo časa. Vitex ali navadna konopljika lahko močno skrajša čas ponovne vzpostavitve hormonskega ravnovesja.

.

Za kaj še pomaga Vitex ali navadna konopljika?

.

Vitex ali navadna konopljika, prehransko dopolnilo, pomaga ohranjati dobro počutje pred in med menstrualnim ciklom, pripomore k regeneraciji fizičnega in mentalnega dobrega počutja. Posebno koristen je za ženske, ki so jedle kontracepcijske tabletke, saj je pri mnogih menstrualni cikel porušen.

..

Kje je Vitex ali navadna konopljika najbolj priljubljeno zelišče?

.

Samo v zadnjih desetih letih, je Vitex ali navadna konopljika, postalo zelo priljubljeno zelišče v Veliki Britaniji, Švici, Nemčiji in v Ameriki.

 

Vitex ali navadna konopljika ni hormon, niti ne vsebuje hormonov in je brez stranskih učinkov.

Neto količina: 60 veganskih kapsul

Sestavine:


Mikrokristalična celuloza, izvleček navadne konopljike (Vitex Angus Castus) (izvleček (10:1) plodov navadne konopljike 100 mg/kapsulo, kar ustreza 1000 mg plodu), kapsula (hidroksipropilmetil celuloza), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin Primerno za vegane.

.

  • Pomaga ohranjati dobro počutje pred in med menstrualnim ciklom
  • Pripomore k regeneraciji fizičnega in mentalnega dobrega počutja
  • Pripomore pri hormonskem ravnovesju med menopavzo
  • Pripomore k lajšanju simptomov med menopavzo
  • Pomaga ohranjati gibljivost in fleksibilnost sklepov

.

Uporaba

.
Zaužijte 1–2 veganske kapsule na dan, skupaj z malo vode. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Op.: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Shranjevanje

.
Na sobni temperaturi in temnem prostoru, zaščiteno pred vlago ter shranjevati nedosegljivo otrokom! Samo za odrasle. Nosečnice in doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila ali, ki imajo zdravstvene težave, naj se o uporabi izdelka posvetujejo z zdravnikom.

Proizvedeno v Sloveniji.
Distributer: Almatim d.o.o., Ulica bratov Učakar 10, SI-1000 Ljubljana

22,00  vključno z DDV