Center Holistic / Izdelki / Vitamin D3, 400UI, 30ml
vitamin-d3-30ml

Be Healthy

Vitamin D3, 400UI, 30ml

Holekalciferol ali vitamin D3. VITAMIN D PRISPEVA k normalni absorpciji / izkoristku kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, vzdrževanju normalnega delovanja mišic, vzdrževanju zdravih zob in normalnemu delovanju imunskega sistema.

>> Celoten opis
(1 ocen)

Izdelek trenutno žal ni na zalogi.

Prosimo, napišite svoj e-mail naslov in ko bo izdelek ponovno na voljo, vas bomo obvestili.

23,16 €
Vključno z DDV

2 enaka izdelka = 3% popusta
3 enaki izdelki = 5% popusta
4 enakih izdelkov = 7% popusta
Količina
Preberite komentarje in komentirajte

Opis

Na splošno se misli, da vitamina D imamo dovolj, je dovolj sonca. Ampak, skoraj polovici evropske populacije primanjkuje vitamina D, celo v sončnih mesecih, a ta se odstotek  v zimskih mesecih lahko zviša do 70-80%. V raziskavi iz leta 2011, so sodelovali donatorji krvi stari od 20 do 60 let, ter starejše aktivne osebe ki se redno ukvarjajo športom. Rezultati so pokazali da 63% osebam starejših od 43 let, primanjkuje vitamina D, a ta odstotek pri mlajših znaša 41%. Ti rezultati so šokantni, ker je raziskava potekala poleti z osebam, ki so zdrave in se ukvarjajo s športom na odprtem.

Lahko si predstavljamo kakšni bi bili rezultati pri manj aktivnih osebah, ali osebah z zdravstvenimi težavami. Zato je dodajanje vitamina D nujno tudi spomladi in poleti.

ALI LAHKO SAMI SINTETIZIRAMO DOVOLJ VITAMINA D?

Ko pomislimo na vitamin D, pomislimo, da je potreben dojenčkom in starejšim zaradi izgradnje in zdravja kosti. Ampak, vitamin D ima veliko bolj kompleksno vlogo v telesu kot se je mislilo. Danes je znano, da je pomanjkanje vitamina D postala široko razširjena težava, čeprav ga naše telo lahko samo sintetizira z pomočjo UVB žarkov. Zaradi klime in  našega sloga življenja, prebivalci severne poloble  nismo dovolj izpostavljeni soncu, da bi telo sintetiziralo zadostne količine vitamina D. Pozimi ni dovolj sonca, poleti se mu moramo izogibati, pa še veliko manj smo na odprtem kot so ljudje bili pred 100 leti. Npr., kreme za sončenje z zaščitnim faktorjem 8 ali višjim, lahko zmanjšajo ustvarjanje vitamina D za več kot 90%.

Ustvarjanje vitamina D preprečuje tudi dolgotrajno jemanje različnih zdravil (protivnetna zdravila na bazi steroidov in za zmanjšanje holesterola). Z leti se zmožnost ustvarjanja vitamina D dodatno zmanjšuje, a z prehrano  ga dobimo komaj delček dnevnih potreb.

ZA KAJ RABIMO VITAMIN D ?

Vitamin D ne sodeluje samo pri vzdrževanju zdravih kosti in zob, ampak prispeva tudi zmanjšanju rizika razvoja nekaterih vrst tumorjev (dvanajsternika, dojk), deluje zaščitno pri obeh vrstah diabetesa in lahko pozitivno vpliva na žensko hormonsko zdravje in plodnost. Zelo je pomemben v nosečnosti in pri dojenju (ko je pomanjkanje pogosto, lahko pomaga zdravju matere in fetusa, a kasneje lahko vpliva na razvoj otroka), ter lahko ščiti pri poznejšem razvoju otroka.

VITAMIN D PRISPEVA K: normalni absorpciji / izkoristku kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi, vzdrževanju normalnega delovanja mišic, vzdrževanju zdravih zob in normalnemu delovanju imunskega sistema.

Vitamin D ima vlogo pri procesu deljenja celic.

Pakiranje

Steklenička, 30ml.

Sestavine

Demineralizirana voda, vitamin D3

Enkrat na dan 1 kapljico v kozarcu vode ali soka = 400IU.

Opozorilo

Priporočen dnevni odmerek se ne sme prekoračiti. Izdelek je dodatek k prehrani. Dodatek k prehrani ni nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.


(1 ocen)

Komentarji (0)

Trenutno še ni komentarjev za ta izdelek.

#holistic

Loading...