ŠPORTNI ELEKTROLITI (IZ VELIKEGA SLANEGA JEZERA) – VIRIDIAN – 100ML

Športna tekočina je koncentrirana tekočina elektrolitov, iz jezera Great Salt Lake, Utah v Ameriki. Elektoliti so mineralne soli v krvi, ki nosijo električni naboj, zato lahko vplivajo na pH krvi in mišično funkcijo. Mineralne soli, ki vključujejo natrij,

Naroči 2 enaka izdelka in prejmi 3% popusta
Naroči 3 enake izdelke in prejmi 5% popusta
Naroči 4 ali več enakih izdelkov in prejmi 7% popusta

15,95  vključno z DDV

Product Description

Športni elektroliti (iz Velikega slanega jezera) – VIRIDIAN – 100ml

Športna tekočina je koncentrirana tekočina elektrolitov, iz jezera Great Salt Lake, Utah v Ameriki. Elektoliti so mineralne soli v krvi, ki nosijo električni naboj, zato lahko vplivajo na pH krvi in mišično funkcijo. Mineralne soli, ki vključujejo natrij, klor, magnezij in kalij, so vključene v uravnavanje tekočine v telesu in vplivajo na volumen tekočine v krvi. ¢Pretok vode se regulira s koncentracijo elektrolitov na obeh straneh celične membrane. Fizična aktivnost poveča izgubo tekočine skozi znoj. Če te tekočine ne nadomestimo, lahko pride do dehidracije telesa. ¢Dehidracija tako zmanjšuje učinkovitost z zmanjševanjem volumna krvi in poveča telesno temperaturo, kar predstavlja dodaten napor za srce in pljuča. Dehidracioja tako vpliva tudi na neravnovesje elektrolitov (natrij in kalij). Ta neuravnoteženost mineralnih soli v telesu lahko povzroči motnje v sposobnosti celice za nastanek električnih nabojev in oslabi fizično pripravljenost posameznika.

 

Viridian Sports Electrolyte Fix Fluid vsebuje vse potrebne elektrolite in sicer v ionski obliki, kakor tudi vse druge minerale, naravno prisotne v morski vodi. Ionska oblika pomeni, da minerale spremeni v ione (se pripne na negativno nabite mineralne komplekse). Pomembno je, da so elektroliti prisotni v ionski obliki, kar je ključno za hidracijo telesa. V študiji o pomembnosti elektolitov za rehidracijo telesa, je osem oseb pilo navadno vodo, drugih osem pa vodo, z dodanimi elektoliti. Ta dodatek elektrolitov navadni vodi je zmanjšal potrebo primerne količine tekočine za optimalno hidracijo telesa. To pomeni, da lahko dodajanje elektrolitov tekočini pripomore k temu, da med fizično aktivnostjo organizem ne potrebuje tako velike količine vode, ki obremeni želodec in predstavlja dodatno breme, obenem pa zmanjša utrujenost pri daljših fizičnih naporih.

 

 

Izdelek je sestavljen iz naravne mešanice slanice jezera Great Salt Lake in vsebuje vse pomembne minerale in minerale v sledovih.

 

 

Uporaba:

2.5ml (približno pol čajne žličke) do 10ml (približno 2 čajni žlički) dnevno, oz. po priporočilu zdravnika. Vmešajte v vodo, sok ali drugo hladno pijačo ali dodajte hrani za dodatek elektolitov.

 

 

Sestava:

 

klorid – 398mg

magnezij – 46mg

natrij – 127mg

kalij – 132mg

 

 

Sports Electrolyte Fix vsebuje naravno prisotno koncentracijo mineralov in mineralov v sledovih v čisti vodi. Elektroliti so prisotni v ionski obliki.

 

 

15,95  vključno z DDV