Psihoterapija

  • ste zaskrbljeni?
  • se soočate s strahovi?
  • imate občutek, da ste izgubili smisel življenja?
  • ne morete zanositi?
  • ne najdete vzroka za svoje težave?
  • Naredite nekaj zase in izboljšajte kakovost vašega življenja!
  • psihična stabilnost
  • osebna trdnost
  • kvalitetni medsebojni odnosi

50,00  vključno z DDV

Product Description

Se počutite deprimirano, tesnobno in ne najdete pravega vzroka? Ste razdražljivi in imaste občutek, da vam vse uhaja iz rok? Imaste polno misli in ne veste kaj bi z njimi? Je vaš partnerski odnos v krizi? Imaste težave pri vzgoji otroka in se počutite nemočne? Ali pa morda enostavno ne najdete osebne sreče?
S psihodinamsko psihoterapijo lahko razrešimo raznoliko psihološko in telesno simptomatiko. Običajno gre za dolgotrajnejši proces, kjer se ne ukvarjamo neposredno z razreševanjem problematične simptomatike, temveč z ozaveščanjem nezavednega. Iščemo prave vzroke za nastale težave, ki so največkrat v srčiki človeške duše.

Tako dobimo globlji vpogled v pacientove odnose s pomembnimi drugimi ter njegov način življenja. Vse skupaj pripomore h globinskim in dolgotrajnim osebnostnim in čustvenim spremembam.

Psihoterapija na splošno pomeni “zdraviti s pogovorom”. Naj pomembnejši je odnos med terapevtom in klientom, skoraj ni drugih „pripomočkov“. Gre za to, da je ta odnos rekonstrukcija odnosa z našimi bližnjimi. Ne glede na smer psihoterapije, za katero je terapevt specializiran, je velikega pomena individualen pristop do pacienta. Če je potrebno ob psihoterapiji poteka tudi medikamentalno zdravljenje, ki ga določi psihiater.

Psihoterapija je namenjena vsakemu, ki se želi spopasti z vzroki, ki mu jih povzročajo težave v vsakdanjem življenju in s tem izboljšati kakovost svojega življenja. Morda se soočate z eno od težav:

– sem obupan/-a
– obvladujejo me misli, o katerih ne bi mogel govoriti z nikomer
– težko zaspim
– imam probleme z vzgojo otrok
– zasvojen/-a sem (alkohol, hrana, igre na srečo…)
– počutim se bolnega/bolno, čeprav so medicinski izvidi b.p.
– Včasih pomislim na samomor
– sem brezvoljen/-a, stalno obremenjen/-a
– doživljam ločitev, smrt bližnjega, izgubo službe….
– gojim slabe odnose z bližnjimi
– imam težave s spolnostjo
– gojim prekomerni strah…

…ali pa gre za karkoli drugega, kar vas otesnjuje in krati vaše zadovoljstvo.

Nobeno živo bitje ne obstaja, če ne raste in se razvija, zato moramo tudi mi ves čas skrbeti zase ter za svoje zdravje, tako fizično kot psihično. Šele ko poskrbimo zase oz. lahko brezpogojno sprejmemo samega sebe, smo pripravljeni dajati drugim ter graditi kvalitetne medsebojne odnose.

Cilj psihoterapije je izboljšati kakovost življenja človeka in ga s tem pripraviti na spoprijemanje s težavami, ki jih ima.

Kako poteka sama terapija?

Običajno poteka psihoterapija 1x tedensko in traja 50min. Lahko poteka  tudi večkrat tedensko, odvisno od potreb in želja človeka. Za kvalitetno seanso je najpomembnejše zaupanje, ki ga mora pacient začutiti do terapevta, sicer odnos ni pristen, terapija pa ne doseže svojega namena.

„Psihoterapija je najvišji dar ljubezni, ki si ga lahko sploh podarimo.“

 

Psihoterapijo izvaja psihoterapevtka Barbara Sarić.

Za dodatne informacije nas lahko kontakritate na 01/544 12 34 oziroma pišete na psihoterapija@holistic.si

50,00  vključno z DDV