Mandljeva moka (fino mleta) 400g

Zdrava alternativa pšenični moki

Bio razmaščena mandljeva moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin mandljeva moka ima za 80 % manj maščobe kot navadni mleti mandlji. Razmaščena mandljeva moka je vsestransko uporabna pri kuhi in peki, ko se želite izogniti mokam iz žit, na primer za peko kruha, peciv, piškotov ali kot dodatek presnim jedem.

Sukrin mandljeva moka vsebuje esencialne maščobne kisline (EFA), poleg tega je vir beljakovin (kar 40 %), prehranskih vlaknin, antioksidantov in mineralov, kot so magnezij, železo, kalij, baker, mangan in cink.

Sukrin bio razmaščena mandljeva moka je narejena iz hladno stisnjenih surovih španskih mandljev.

  • naravno brez glutena
  • nizek glikemični indeks (GI), malo ogljikovih hidratov
  • visoka vsebnost beljakovin, prehranskih vlaknin, vitaminov, mineralov in antioksidantov
  • zdrava alternativa pšenični moki in navadnim mletim mandljem pri kuhi in peki

 

  • skoraj brez ogljikovih hidratov
  • primerna za peko tort, palačink, piškotov
  • alternativa beli moki

Naroči 2 enaka izdelka in prejmi 3% popusta
Naroči 3 enake izdelke in prejmi 5% popusta
Naroči 4 ali več enakih izdelkov in prejmi 7% popusta

13,90  vključno z DDV

Product Description

 

V Sukrin bio razmaščeni mandljevi moki je 80 % maščobe odstranjene s hladnim stiskanjem, zaradi česar so njene lastnosti pri peki v primerjavi z običajnimi mletimi mandlji bolj podobne mokam iz žit in je peka z njo lažja. Zaradi nižjega deleža maščobe je njena energijska vrednost za 53 % nižja v primerjavi z navadno mandljevo moko, poleg tega ima daljši datum minimalne trajnosti. Ima več ohranjenih mineralov, predvsem magnezij, železo, kalij, baker, mangan in cink. Sukrin razmaščena mandljeva moka ima tudi visoko vsebnost beljakovin, in sicer kar 40 %.

Uporaba v kuhinji:

 

Peka s kvasom

Mandljevo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, treba pa je vedeti, da se zaradi odsotnosti glutena mandljeva moka v primerjavi s pšenično moko obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko z mandljevo moko nadomestite 10-20 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %.

Peka brez kvasa

Kadar pri peki ne uporabljate kvasa, lahko pšenično moko v celoti nadomestite z mandljevo. Zaradi visoke vsebnost vlaknin morate dodati celo do dvakrat več tekočine. Pri peki torej uporabite le 50-60 % mandljeve moke v primerjavi s količino pšenične moke ob isti količini tekočine, ali pa ob isti količini moke uporabite več tekočine. Zaradi izboljšanja sposobnosti vezave lahko mandljevi moki dodate na primer ksantanski gumi ali indijski trpotec.

Sestavine:

bio hladno stisnjeni (razmaščeni) fino mleti mandlji

Hranilna vrednost na 100 g:

Energijska vrednost 1318 kJ/315 kcal
Maščobe 11 g
Od tega nasičene maščobe 1 g
Ogljikovi hidrati 4 g
Od tega sladkorji 2 g
Prehranske vlaknine 20 g
Beljakovine 40 g
Sol 0 g

Količina:

400 g

13,90  vključno z DDV

Morda vam bo prav tako všeč…