Kokosova moka (fino mleta) 400g

Zdrava alternativa pšenični moki

Bio razmaščena kokosova moka je odlična alternativa za vse, ki ne uživajo pšenične ali druge žitne moke. Sukrin kokosova moka ima manj maščobe kot navadna kokosova moka in je vsestransko uporabna pri pripravi zdravih sladic, na primer pri peki palačink, biskvitov in piškotov, pogosto pa se jo uporablja tudi za pripravo domačih beljakovinskih ploščic in peciv. Navadno moko lahko zamenjate za najmanj 25 %, pri nekaterih receptih pa vse do 100 %.

SUKRIN BIO RAZMAŠČENA FINO MLETA KOKOSOVA MOKA BREZ GLUTENA iz posušenih, razmaščenih in fino mletih filipinskih kokosov (Fair Trade).

  • naravno brez glutena
  • nizek glikemični indeks (GI), malo ogljikovih hidratov
  • visoka vsebnost prehranskih vlaknin
  • zdrava alternativa pšenični moki in navadni kokosovi moki pri kuhi in peki
  • brez glutena in z zelo malo ogljikovimi hidrati
  • nadomestek navadni moki
  • za pripravo testa za pice, pogač, narastkov, slaščic

Naroči 2 enaka izdelka in prejmi 3% popusta
Naroči 3 enake izdelke in prejmi 5% popusta
Naroči 4 ali več enakih izdelkov in prejmi 7% popusta

9,90  vključno z DDV

Product Description

 

Prednosti bio razmaščene kokosove moke:

Sukrin kokosova moka je naravno brez glutena. Narejena je iz posušenega mesa bio kokosov, razmaščena in fino zmleta. Ima veliko prehranskih vlaknin in beljakovin ter je odličen dodatek jedem. Bogata je z manganom in lavrinsko maščobno kislino, ki je pomembna za imunski sistem in kožo.

Uporaba:

Sukrin bio razmaščena kokosova moka zaradi visoke vsebnosti vlaknin vsrka veliko tekočine, zato je morate pri peki z njo dodati pol več (ali uporabiti pol manj kokosove moke). Na vsakih 30 g kokosove moke dodajte eno jajce. Tekočino dodajajte k moki zelo počasi in sproti mešajte.

Kokosovo moko lahko v večini primerov uporabite namesto pšenične moke, a zaradi odsotnosti glutena se v primerjavi s pšenično moko obnaša nekoliko drugače. Zavoljo glutena testo lahko vzhaja, poleg tega gluten deluje kot vezivo. Pri peki s kvasom lahko s kokosovo moko nadomestite ca. 25 % pšenične moke, poleg tega morate povečati tekočino za 5-10 %. Pri peki brez kvasa lahko pšenično moko v celoti nadomestite s kokosovo. Zaradi visoke vsebnost vlaknin morate dodati celo do dvakrat več tekočine. Pri peki torej uporabite le 50-60 % kokosove moke v primerjavi s količino pšenične moke ob isti količini tekočine, ali pa ob isti količini moke uporabite več tekočine.

Sukrin bio razmaščena kokosova moka se odlično obnese za pripravo domačih beljakovinskih peciv in low-carb peciv, saj se zelo dobro kombinira z beljakovinskimi praški, poleg tega je naravno nekoliko sladkega okusa.

Sestavine:

bio posušen, razmaščen in fino mlet kokos

Hranilna vrednost na 100 g:

Energijska vrednost 1339 kJ/320 kcal
Maščobe 12 g
Od tega nasičene maščobe 11 g
Ogljikovi hidrati 9 g
Od tega sladkorji 9 g
Prehranske vlaknine 50 g
Beljakovine 19 g
Sol 0 g

Količina:

400 g

9,90  vključno z DDV

Morda vam bo prav tako všeč…