Eritritol v prahu

Številni posamezniki, ki se izogibajo sladkorju, ne želijo uživati umetnih sladil. Eritritol v prahu v izdelku Sukrin Melis je naravno sladilo, izdelano iz sladkornega alkohola (poliola) eritritola.

Eritritol se v naravi nahaja v hruškah, melonah in gobah.

Po čem se loči od navadnega Sukrina

Sukrin Melis se od navadnega Eritritola v izdelku Sukrin, loči po tem, da je drobno zmlet v prah in tako spominja na sladkor v prahu. Za večjo sladilno moč je sladilu Sukrin Melis dodano naravno sladilo stevia. Sukrin Melis se uporablja:

 • za ledene oblive
 • za izdelavo marcipana
 • za dekoriranje in posipanje
 • 100% naravno sladilo, podobno sladkorju v prahu
 • brez kalorij
 • glikemični indeks je 0

9,90  vključno z DDV

Product Description

Eritritol v izdelku Sukrin Melis je naravno sladilo brez energijske vrednosti, izdelano z naravnim procesom fermentacije glukoze. Eritritol

ERITRITOL, SUKRIN MELIS – ZDRAVA IN NARAVNA ALTERNATIVA SLADKORJU V PRAHU

Želite v svoji prehrani znižati vnos sladkorja in se izogniti umetnim sladilom? Eritritol in sladilo Sukrin Melis je odlična alternativa. Po strukturi in reagiranju pri peki ga lahko primerjamo s sladkorjem v prahu, le da ne vsebuje kalorij in nima posledic na naše zdravje.

 • odlično se obnese pri kuhi in peki
 • je naravnega izvora
 • po videzu in okusu zelo spominja na sladkor v prahu
 • ima glikemični indeks 0
 • ima 0 kalorij

Sladilo brez ogljikovih hidratov in energijske vrednosti:

Eritritol v izdelku Sukrin Melis je naravno sladilo brez energijske vrednosti, izdelano z naravnim procesom fermentacije glukoze. Ne vsebuje ogljikovih hidratov, ki bi se v telesu izkoristili, zato je odlično sladilo za vse, ki se izogibajo sladkorju oziroma uživajo nizkohidratno (t. i. low carb) prehrano.

Uporaba v kuhinji:

Sukrin Melis lahko uporabite v vseh primerih, ko želite nadomestiti sladkor v prahu. Z njim lahko osladite sadje, žitarice, kaše, kavo, čaj, smutije in podobno. Posebej odličen je za dekoriranje, posipanje, pripravo ledenih oblivov in marcipana. Sukrin Melis je obstojen na visoke temperature in je zato primeren za kuhanje in peko. Ima podoben volumen kot sladkor, zato se ga uporablja v enaki količini. Ko uporabljate Sukrin Melis v svojih receptih, upoštevajte, da ne sme preseči 20 % vseh sestavin.

 

štrudel

Eritritol v izdelku Sukrin Melis uporabljamo enako kot sladkor v prahu,
ima le veliko prednost. Je popolnoma naraven, ne vsebuje kalorij in nima negativnih posledic na zdravje.

Naraven okus:

Sladilo Sukrin Melis ima čist, naravno sladek okus ter je podobnega videza in strukture kot navadni sladkor. Dosega enako stopnjo sladkosti kot navadni sladkor v prahu in se zato uporablja v enaki količini.

100% varno in naravno

Vpliv na zdravje:

Sladilo Sukrin Melis je brez kalorij in izkoristljivih ogljikovih hidratov ter ne vpliva na razvoj bakterij, ki v ustni votlini povzročajo karies. Vsi Sukrin izdelki so iz naravnih, gensko nespremenjenih sestavin.

Brez vpliva na dvig krvnega sladkorja – glikemični indeks je 0

Raziskave dokazujejo, da izdelek Sukrin Melis ne vpliva na dvig krvnega sladkorja in inzulina v telesu, zato ga lahko varno uporabljajo tudi diabetiki.

Primerjava energijske vrednosti in glikemičnega indeksa Sukrina Melis in ostalih sladil/sladkorjev:

Hranilna vrednost na 100 g:

Energijska vrednost 0 kJ/0 kcal
Beljakovine 0 g
Ogljikovi hidrati 100 g
Od tega sladkorji 0 g
Eritol 100 g
Maščobe 0 g
Od tega nasičene maščobe 0 g
Prehranske vlaknine 0 g
Sol 0 g

 

Količina:

400 g

 

9,90  vključno z DDV

Morda vam bo prav tako všeč…