Analiza ščitnice (iz krvi)

Se vaša teža prekomerno povišuje in ne morete shujšati?

Vam je včasih prevroče, včasih prehladno?

Vam izpadajo lasje?

Čutite spremembe razpoloženja in energije?

Čutite spremembe srčnega utripa?

  • nepojasnjena prekomerna teža
  • utrujenost
  • izpadanje las

70,00  vključno z DDV

Product Description

Analiza ščitnice vsebuje testiranje TSH, T3 in T4. V kolikor vas spremljajo tudi težave z izpadanjem las, analiziramo dodatno še protitelesa (TPO).  Ogromno ljudi ima težave s ščitnico. Nekateri se jih zavedajo, drugi ne poznajo vzroka.

Komu je testiranje namenjeno?

Lahko vas spremljajo simptomi: prekomerno povišanje telesne teže brez razloga, utrujenost, izpadanje las, prekomerno potenje, lahko je prisoten občutek tesnobe…Morda imate težave tudi s krhkimi nohti, suho kožo, mravljinčenjem rok? Poleg naštetega gre lahko tudi za spremembo srčnega utripa. Tisti, ki trpijo za hipotiroidizmom , lahko opazijo upočasnjen srčni utrip. Ravno obratno je pri hipertirodizmu, ko gre za povečanega.

Poleg omenjenega testiranja v zvezi s ščitniškim obolenjem, svetujemo tudi testiranje na jod, saj nam v primerih premalo delujoče ščitnice primanjkuje joda, tako ščitniški hormoni napadajo sami sebe.

Kako poteka testiranje?

Testiranje poteka tako, da telefonsko izpolnemo naročilnico (ime in priimek, datum rojstva, naslov, telefon). Nato vam jo pošljemo na vaš naslov, skupaj z navodili in informacijskim obrazcem. Slednjega izpolnete in nam ga pošljete čim preje nazaj. Z naročilnico odidete na tešče v laboratorij. V Ljubljani je to Adria lab, v Celju 3B LAB in v Mariboru MTC Fontana.

Odvzamejo vam kri, pri njih poravnate storitev testiranja, kar znaša okoli 60 eur. Za točno ceno nas pokličite, saj so pri nekaterih potrebna tudi testiranja protiteles.

V nekaj dneh dobimo vaše izvide, nato vas pokličemo, da lahko določimo termin svetovanja za vas. Plačilo svetovanja opravite pri nas.

 

70,00  vključno z DDV