Center Holistic / Članki / Mlečni izdelki – odstranite jih iz jedilnika in se počutite bolje

Mlečni izdelki – odstranite jih iz jedilnika in se počutite bolje

Mlečni izdelki – odstranite jih iz jedilnika in se počutite bolje
Deli s prijatelji:

Vas zanima kaj se zgodi, ko mlečni izdelki ne bodo več na vašemu jedilniku?

Mlečni izdelki so del jedilnika večine ljudi sodobnega sveta, jaz pa vam povem, katere spremembe boste opazili, ko jih boste odstranili iz svoje prehrane.

9 znakov, ki kažejo na porušeno hormonsko ravnovesje (in kako ga popraviti)

Mlečni izdelki in akne ter nečista koža

Akne in ogrci ter druge kožne težave so vnetja oz. vnetno stanje in mleko ter mlečni izdelki so velik vzrok za nastanek telesnih vnetij.

Mlečni izdelki in prebava

Napihnjenost, razdražljivo črevesje in pogosti plini, so pogoste težave, ki jih povzročajo mlečni izdelki.

Mlečni izdelki in debelost

Ja, dejansko boste brez mlečnih izdelkov veliko hitreje shujšali, saj tudi mleko in mlečni izdelki vsebujejo mlečni sladkor ter pomagajo k kopičenju maščob.

Mlečni izdelki in ščitnica

Mlečni izdelki oz. beljakovine iz mlečnih izdelkov, povzročajo vnetja v telesu, tudi v prebavnemu traktu in v ščitnici. Zaradi tega boste, ko opustite uživanje mlečnih izdelkov, imeli več energije ter hitrejši metabolizem.

Mlečni izdelki in kandida

Mleko in mlečni izdelki - Prehrana

Mleko in mlečni izdelki spodbujajo razrast nezdravih bakterij, ki jih povezujemo z različnimi kroničnimi boleznimi in stanji, vključno s prepustnim črevesjem. Prav tako je večina mleka pasteriziranega in homogeniziranega ter vsebuje številne dodatke in sintetične vitamine in minerale, ki vsi lahko povzročijo nenadzorovano razrast kandide. Mlečni izdelki zaradi svojih vnetnih lastnosti, pa tudi povzročajo prebavne težave, kot so driska, glavoboli in utrujenost.

Rešitev je prehrana brez mlečnih izdelkov

Prehranjevanje brez mlečnih izdelkov je za naše telo pravi blagoslov in nobenih težav ni, da ne boste našli alternativnih rešitev.

V svojo jutranjo granolo vmešajte mandljevo mleko ali kokosov jogurt, za zagotovitev kalcija uživajte v brokoliju, leči, čičeriki, grahu, kvinoji, špinači in brazilskih oreščkih. Ne pozabite na kvasne kosmiče in kokosovo vodo.

Potrebujete pomoč pri sestavi jedilnika brez mlečnih izdelkov?





Loading...