Center Holistic / Članki / Moji nasveti, kako lahko celicam omogočite avtofagijo

Moji nasveti, kako lahko celicam omogočite avtofagijo

Moji nasveti, kako lahko celicam omogočite avtofagijo
Deli s prijatelji:

Avtofagija je osnovno proces vsake celice in iz grščine prevedeno pomeni jesti sam sebe. Na tak način se celice odzivajo na viruse, bakterije, infekcije in druge stresorje iz okolja.

 

1.Omejite vnos hrane za kakšen dan ali dva oz. vsaj 16 ur ne jejte ničesar.

Kalorijska restrikcija, autofagija i post? Kako se radi i ima li smisla? -  životne priče i monasi šaolina

Ko našim celicam manjka nov dotok hrane, je to zanje dobra stvar, saj jim omogoči avtofagijo oz. samoobnovo oz. reciklažo odpadnih presnovnikov in drugih strupov.

Najpogosteje je v uporabi 16 urni post, ko si v dnevu izberete 8 ur, v katerih se boste prehranjevali, v ostalih 16 urah pa ne jejte ničesar.

2. Dodajte beljakovine oz. aminokisline, zelo zelo priporočam dodatek NM kolagena, ki vsebuje peptide, najmanjše delce aminokislin, saj le te aktivirajo avtofagijo. TUKAJ

3. Telovadite, saj so dokazali, da stres, ki nastane v telesu med vadbo, vpliva na nastanek avtofagije, za kar bo poskrbelo že 30 minut vadbe na dan. Proces avtofagije še posebno povzroči visoko intenzivni trening.


4. Kakovostno spite in pojdite spat pred 23:00 uro in medtem, ko spite, se avtofagija dejansko aktivira. Zelo pomembno je tudi, da 90 minut prej ne glejte računalnika, tablice, telefona ali televizije, pred spanjem ne jejte in se zavestno umirjajte.

 

5. Uživajte v hrani, ki vsebuje resveratrol, antioksidant, ki  spodbuja aktivacijo avtofagije. Veliko resveratrola vsebuje jagodičevje, arašidi, čokolada in japonski dresnig.





Izdelki v članku


b-komplex-250ml Holistic B kompleks, 250ml 250ml. Za 62 dnevnih 
(86 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
vitamin-d3-k2-150ml Holistic Vitamin D3 + K2, 150ml 150ml. Za do 120 dni 
(48 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...