Center Holistic / Članki / Hitre rešitve po prazničnih pojedinah

Hitre rešitve po prazničnih pojedinah

Hitre rešitve po prazničnih pojedinah
Deli s prijatelji:

Ste pojedli preveč in se zdaj res ne počutite dobro, imate prebavne težave, ste napihnjeni, utrujeni in zoprni samim sebi?
Potem berite naprej, saj obstajajo hitri triki, kako ste hitro lahko nazaj v pravi formi.

Začnite danes in ne čakajte na ponedeljek

Kako v času zaprtih fitnesov učinkovito trenirati doma? - siol.net

Res je vse lažje, če začnete kar takoj, torej od sekunde, ko to berete, nehajte z vsemi kolački, piškoti, poticami, tortami…Hvaležni si boste, verjemite.

Obujte superge in pojdite ven v naravo

VIDEO: Učinkovita telovadba v pripravah na poletje | Mična

Ja, res je, ni boljšega občutka, kot je, ko se odpraviš ven na zrak, na sprehod, tek ali na kolo. Jaz še posebno uživam ob sprehodih v dnevih, ko vsi drugi najraje sedijo doma, jejo in gledajo televizijo. Narava in mir nahranita telo in dušo. In res je, ko se vrneš s takšnega sprehoda, še bolj paše topla kopel in sproščujoča knjiga. Po gibanju na svežemu zraku svoje misli nehote preusmeriš na bolj zdrav način življenja in četudi se ti je prej zahotelo nekaj sladkega, je po takšnem obisku narave, to pozabljeno. Vsaj pri meni to deluje. In ni ga boljšega od občutka, ko veš, da si nekaj naredil zase.

Že zjutraj popijte 6 dcl vode

Na univerzi v Oregonu so nas dobro naučili, da takoj, ko vstanete, popijte 2 dcl tople vode, še naslednja 2, ko pridete v kopalnico, da si umijete zobe in še naslednja 2, ko pridete v kuhinjo. Voda naj bo topla, vanjo so lahko vmešate limono, jaz si zjutraj vmešam tudi žličko zeolita, saj nase potegne vse nečistoče, strupe, viruse, bakterije in težke kovine ter jih izloči iz telesa.

Kaj je pitna voda? | Grini

Stiskajte si zelenjavne sokove

Sveže stisnjen zelenjavni sok vas takoj nahrani z vitamini, minerali in encimi. Jaz imam najraje sveže stisnjen korenčkov sok z ingverjem in res je boljša izbira od vsake kave. Probajte in videli boste, kakšen energijski eliksir je to.

Tople zelenjavne juhice

Recept: Brokoli juhica z rdečo lečo | Moji recepti

Moja najljubša je bučna, vendar zelo priporočam tudi cvetačno, brokolijevo in grahovo. In ja, jaz jem zelenjavno juhico tudi za zajtrk. Odlična je. Tudi kadar boste vmes lačni in bi kar nekaj jedli, juhice zmagajo. Pravite, da boste od tega lačni. Marsikdo od nas sploh ne ve, kaj pomeni izraz lakota, zato ne, ne boste lačni. Le privoščite si še en krožnik juhe.

Zeliščni čaji

Jaz res nisem ljubiteljica čajev, v bistvu lahko brez truda rečem, da jih ne maram. Zato si najraje naredim kar ingverjev prevretek, vam pa priporočam tudi regratov in koprivin čaj, ki spodbujata delovanje jeter in izločanje strupov.

Verjetno vas zanima, kaj še lahko jeste?

Po teh prazničnih dneh vam v bistvu ne priporočam nič drugega. Če že, si lahko naredite lečino enolončnico z zelenjavo, čičerikine polpete z zelenjavo ali grahovo juho. Ne priporočam nobenih žitaric, tudi prosa in ajde ne, ker ste tako ali tako ogljikovih hidratov pojedli čez glavo. Sadje? Ni vam treba pretiravati, v sok si lahko stisnete jabolko ali grenivko in kakšna mandarina ali kivi bosta dovolj. Ne morete brez kave? Ena dopoldan bo dovolj, nikakor z mlekom ali sladkorjem.

In za konec?

Ne pozabite na dovolj vode, odličen je zeolit, ki iz telesa odplakne odvečne maščobe in sladkorje in limonada.





Loading...