Hitre rešitve po prazničnih pojedinah

Ste pojedli preveč in sezdaj res ne počutite dobro, imate prebavne težave, ste napihnjeni, utrujeni in zoprni samim sebi?
Potem berite naprej, saj obstajajo hitri triki, kako ste hitro lahko nazaj v pravi formi. In naj ne bo bližajoče silvestrovo razlog, da bodo tudi prihodnji dnevi minili v prenajedanju z nezdravo hrano.

.

Začnite danes in ne čakajte na januar

.

Res je vse lažje, če začnete kar takoj, torej od sekunde, ko to berete, nehajte z vsemi kolački, piškoti, poticami, tortami…Hvaležni si boste, verjemite.

.

Obujte superge in pojdite ven v naravo

.

Ja, res je, ni boljšega občutka, kot je, ko se na jasen mrzel zimski dan odpraviš na bližnji hrib. Jaz še posebno uživam ob sprehodih v dnevih, ko vsi drugi najraje sedijo doma, jejo in gledajo televizijo. Narava in mir nahranita telo in dušo. In res je, ko se vrneš s takšnega zimskega sprehoda, še bolj paše topel čaj ali vroča zelenjavna juhica. Po gibanju na svežemu zraku svoje misli nehote preusmeriš na bolj zdrav način življenja in četudi se ti je prej zahotelo nekaj sladkega, je po takšnem obisku narave, to pozabljeno. Vsaj pri meni to deluje. In ni ga boljšega od občutka, ko veš, da si nekaj naredil zase.

.

Že zjutraj popijte 6 dcl vode

.

Na univerzi v Oregonu so nas dobro naučili, da takoj, ko vstanete, popijte 2 dcl tople vode, še naslednja 2, ko pridete v kopalnico, da si umijete zobe in še naslednja 2, ko pridete v kuhinjo. Voda naj bo topla, vanjo so lahko vmešate limono, jaz si zjutraj vmešam tudi žličko zeolita, saj nase potegne vse

nečistoče, strupe, viruse, bakterije in težke kovine ter jih izloči iz telesa. TUKAJ

.

Stiskajte si zelenjavne sokove

.

Sveže stisnjen zelenjavni sok vas takoj nahrani z vitamini, minerali in encimi. Jaz imam najraje sveže stisnjen korenčkov sok z ingverjem in res je boljša izbira od vsake kave. Probajte in videli boste, kakšen energijski eliksir je to.

.

Tople zelenjavne juhice

.

Ker je zima nas rado zebe, zato si za kosilo in večerjo skuhajte toplo juhico, jaz si jo rada spasiram. Moja najljubša je bučna, vendar zelo priporočam tudi cvetačno, brokolijevo in grahovo. In ja, jaz jem zelenjavno juhico tudi za zajtrk. Odlična je. Tudi kadar boste vmes lačni in bi kar nekaj jedli, juhice zmagajo. Pravite, da boste od tega lačni. Marsikdo od nas sploh ne ve, kaj pomeni izraz lakota, zato ne, ne boste lačni. Le privoščite si še en krožnik juhe.

.

Zeliščni čaji

.

Jaz res nisem ljubiteljica čajev, v bistvu lahko brez truda rečem, da jih ne maram. Zato si najraje naredim kar ingverjev prevretek, vam pa priporočam tudi regratov in koprivin čaj, ki spodbujata delovanje jeter in izločanje strupov.

.

Verjetno vas zanima, kaj še lahko jeste?

.

Po teh prazničnih dneh vam v bistvu ne priporočam nič drugega. Če že, si lahko naredite lečino enolončnico z zelenjavo, čičerikine polpete z zelenjavo ali grahovo juho. Ne priporočam nobenih žitaric, tudi prosa in ajde ne, ker ste tako ali tako ogljikovih hidratov pojedli čez glavo. Sadje? Ni vam treba pretiravati, v sok si lahko stisnete jabolko ali grenivko in kakšna mandarina ali kivi bosta dovolj. Ne morete brez kave? Ena dopoldan bo dovolj, nikakor z mlekom ali sladkorjem.

.

In za konec?

.

Verjetno boste za silvestrovo spet pregrešno jedli, pa vseeno se držite enega načela. Pred odhodom na praznično večerjo jejte toplo juhico in ne pojdite tja sestradani. Prav tako ne pozabite na dovolj vode. Pijete alkohol? Mešajte ga z vodo oz. vmes obvezno pijte vodo, ko pridete domov se pred mačkom zaščitite z žličko zeolita in sode bikarbone, kar ponovite takoj zjutraj.

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja