Imunski sistem -3 vitamini, ki ga okrepijo

Vas zanima kateri so trije najbolj pomembni vitamini, ki jih dodajte k svoji prehrani, če ne želite zboleti?
Nikakor si ne pozabite redno umivati rok, jaz imam najraje naravna mila, ki imajo protibakterijsko delovanje.
.

Kompleks B vitaminov

.

Številni strokovnjaki poudarjajo velik pomen uživanja b vitaminov, ki ko delujejo skupaj, na naše celice delujejo tako, da preprečujejo bakterijam in virusom, da zavzamejo vodilni položaj v telesu.

Obstaja osem vitaminov B kompleksa – B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 in če delujejo v kombinaciji, so odlična podpora in pomoč dobremu delovanju obrambe imunskega sistema.

Vitamini B komlexa v obliki pršila, se takoj absorbirajo že v ustni sluznici in je zato njihov izkoristek skoraj 100%. TUKAJ

.

Vitamin C

.

Vitamin C okrepi imunski sistem tako, da dejansko ubije viruse, bakterije in glive ter olajša in pospeši celjenje in obnovo poškodovanih telesnih celic.

Vitamin C je zagotovo tisti, ki ohranja dobro zdravje in močen imunski sistem.

.

Vitamin D

.

Vitamin D zelo zmanjša tveganje za nastanek gripe in hujših oblik prehladnih obolenj. Študija na šolo-obveznih otrocih je dokazala, da dodatwk vitamina D zmanjša tveganje za nastanek gripe za kar 58 %.

Izkazalo se je, da imajo posamezniki s pomanjkanjem vitamina D pogosto več prehladov in drugih obolenj, zato je dodatek D vitamina še posebno v temu obdobju, skoraj nujen, saj v zimskih časih večino časa preživimo v zaprtih prostorih. TUKAJ in TUKAJ za otroke

.

Viri:

dr. Mercola

OptimalWellnessLabs

National Library of Medicine

Harvard

Print Friendly, PDF & Email

Izbrano iz ponudbe