Center Holistic / Članki / 30 nasvetov za hitro hujšanje

30 nasvetov za hitro hujšanje

30 nasvetov za hitro hujšanje
Deli s prijatelji:

Poletje se bliža z veliko hitrostjo in če ste tudi vi med tistimi, ki se borijo z odvečnimi kilogrami, se držite teh preprostih korakov za hitro hujšanje.

Odvečne maščobe boste izgubili veliko hitreje in dolgoročneje. Predvsem pa se zavedajte, da je najpomembnejša dolgoročna izguba kilogramov. Vaše na novo osvojene tehnike naj postanejo vaše vsakdanje navade in vaš način življenja. Le na tak način boste izgubljene kilograme tudi obdržali ter se v svojemu telesu bolje počutili. Spodaj smo za vas pripravili nasvete za hitro hujšanje, preverite jih!

Nasveti za hitro hujšanje

  1. En teden si zapisujte vse, kar boste pojedli in popili. Opazili boste, da je na vašem spisku veliko polnil, ki jih pojeste mimogrede, pa sploh niste pozorni nanje. Prigrizek sem in tja, malo med kuhanjem, ostanek za otrokom in pest arašidov niso zanemarljive številke. Že samo z opustitvijo teh prigrizkov, boste vsak dan lahko zaužili do kar 300kcal manj.
  2. Pijete kavo z mlekom, v katero stresete še sladkor? Odstranite sladkor in mleko, s čimer boste zaužili tudi do -150 kcal dnevno, že če popijete samo eno takšno kavo.
  3. Že zjutraj na tešče popijte velik kozarec tople vode z limono ter tako spodbudite delovanje presnove. Jaz dodam še zeolit, ki nase veže strupe, presežke maščob in sladkorjev ter težke kovine in jih odnese iz telesa. Pri hujšanju to deluje zelo blagodejno, saj se ne nalagajo na našem telesu v obliki dodatnih maščob.
  4. Pojejte zdrav in hranljiv zajtrk, saj boste tako preprečili popoldansko oz. večerno prenajedanje.
  5. Namesto kruha izberite proseno ali ajdovo kašo oz. ovsene kosmiče, ki jih prelijte z veganskim ali navadnim jogurtom.

  1. Odlična izbira za zajtrk so tudi vmešana jajca z zelenjavo, brez kruha.
  2. Za dopoldansko malico izberite en sadež ali oreščke.
  3. Dopoldan popijte najmanj 1 liter ne hladne vode, lahko ji dodate limono.
  4. Vsako uro, tudi v službi, se razmigajte in hodite vsaj 5 minut, morda po stopnicah ali se na hitro razgibajte.
  5. Če v službo hodite z avtom se organizirajte in pojdite vsaj 3 krat na teden na hitro hojo. Ko se vrnete iz službe, nekam v naravo, za vsaj 45 minut, hoja naj bo hitra in zraven se zadihajte.
  6. Zelo priporočam kolesarjenje za v službo, če se vozite z avtobusom pojdite nekaj postaj peš.
  7. Čez vikend se odpravite na bližnji hrib, obvezno je, da ste zadihani in da vadba ne traja manj kot 40 minut.
  8. Za kosilo si vzemite čas. Če si ga nosite s sabo je to najboljša izbira, saj točno veste, kaj boste pojedli. Priporočam izbiro med kvinojo, ajdo ali proseno kašo z zelenjavo, zelenjavnimi polpeti s stročnicami ali solato. Če kosite zunaj vedno izbirajte mono jedi, ne izbirajte smetanovih omak, lazanj in testenin. Raje naročite solato, ribo ali meso z žara ali popečeno zelenjavo.
  9. Zapomnite si in jejte žitarice samo enkrat na dan, najkasneje do 16:00 ure. Če žita jeste za zajtrk, jih kasneje več ne jejte, če jih jeste za kosilo, pa se jim izognite pri zajtrku.
  1. V telesu spodbudite avtofagijo oz. obnovo in regeneracijo celic ter vsaj 3 krat na teden uživajte v hranjenju samo 8 ur, 16 ur pa ne jejte. Če bo vaša večerja ob 18:00 uri, lahko naslednje jutro jeste šele ob 10:00 uri. Na tak način boste dali telesu možnost, da bo samo iz sebe odpravilo vse strupene presnovnike in ostanke hrane.
  2. Tudi popoldan popijte vsaj 1 liter vode
  3. Kadar se boste vmes kaj pregrešili (sladkarije, maščobe…), popijte žličko zeolita z vročo vodo, da hitreje odplaknete strupe iz telesa.
  4. V trgovini preprosto ne kupujte zapakiranih in v naprej pripravljenih izdelkov, kupujte samo enostavne sestavine iz katerih sami skuhajte obrok. Na tak način boste vsak dan prihranili do kar 400 odvečnih kcal, ki jih sicer pojeste, ne da bi vedeli. 
  5. Ne kupujte izdelkov brez maščob, ker vsebujejo veliko sladkorjev ali umetnih sladil, ki so včasih še slabša izbira.
  6. Ne pijte alkohola, saj tako nevede zaužijete veliko kalorij, za katere sploh ne mislite, da se bodo kje poznale.
  7. Za popoldansko malico si pripravite solato ali pojejte pest oreščkov, odsvetujem uživanje sadja in žitaric, ki dvigujejo krvni sladkor in kortizol, ki oba zaklepata in kopičita maščobe ter preprečujeta uspešno hujšanje.
  8. Zmanjšajte sedenje za televizijo za vsaj eno uro na dan in se raje odpravite ven na sprehod. Počutili se boste veliko bolje, prav tako boste tako dnevno izgubili tudi do 300kcal več.
  9. Pojdite spat pred 23:00 uro, saj je spanje zelo pomembno za regeneracijo in obnovo celic, prav tako je melatonin najpomembnejši antioksidant oz. hormon, ki krepi delovanje imunskega sistema. Med spanjem se izloči največ rastnega hormona, ki nas prav tako obnavlja in pomaga hujšati.
  1. Ne jejte do sitega ampak pojejte samo malo oz. jejte počasi, saj boste tako najhitreje vedeli kdaj imate dovolj.
  2. Na krožnik si naložite malo manj kot sicer in na ta račun prihranite kar nekaj odvečnih kalorij.
  3. Prednost pred vso drugo hrano dajte zelenjavi, za solate ne izbirajte polivk in omak, zabelite jih z oljem in limono ali domačim kisom.
  4. Jejte vsaj 2 do 3 ure pred spanjem, bolje boste spali, bolj se boste spočili in zjutraj boste imeli več energije.
  5. 90% hrane jejte doma in se izognite restavracijam, saj boste na ta račun pojedli manj kalorij za katere sploh ne veste, da jih pojeste, če jeste zunaj.
  6. Uživajte v zelenjavi, ki vsebuje veliko vode in vlaknin, saj vas bo za kar nekaj časa navdala z občutkom sitosti. Bučke, buče, špinača,brokoli, cvetača in stročnice so odlična izbira za pripravo obrokov. Svetujem vam, da si izbrano zelenjavo že predhodno narežete in lahko tudi shranite v zamrzovalnik, za dneve, ko ne boste imeli veliko časa in bi vas lahko popadla volčja lakota.
  7. Takoj po večerji si umijte zobe, saj naj bi mentol našim možganom dajal občutek, da smo za tisti dan prenehali s prehranjevanjem.




Izdelki v članku


super-omega-3 Holistic Super Omega 3, 100 kapsul 100 mehkih kapsul  
(139 ocen)
18,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...