Center Holistic / Članki / Kako se zaščititi pred močnimi UV žarki?

Kako se zaščititi pred močnimi UV žarki?

Kako se zaščititi pred močnimi UV žarki?
Deli s prijatelji:

Poskrbite, da ne bo močno sonce na vas pustilo preveč vidnih posledic, kot so gube, hiperpigmentacija, izguba elastičnosti in celo melanom.

Ne glede na to, koliko ste stari, je še vedno čas, da vzamete stvari v svoje roke in preprečite ter vsaj malo popravite škodo, ki so jo na vaši koži povzročili sončni žarki.

4 Methods To Protect Yourself From The Sun

s

Na žalost so poškodbe kože, zaradi UV sevanja, zelo globoke. Močni sončni žarki poškodujejo DNK naših kožnih celic, kar se kaže kot gubice, razbarvanje kože, lise in celo rak.

.

Fizična zaščita

.

Najprej se fizično zaščitite pred močnimi sončnimi žarki.

Klobuček, hidratantna krema brez strupov  (jaz vedno izberem organsko in uporabljam hladno stiskana olja, zaščita za ustnice).

Ne izpostavljajte se direktnemu, močnemu soncu, med 10:00 in 17:00 uro poleti. Še posebno ne izpostavljajte svojega obraza in glave.

Na plaži uporabljajte senčnik.

Če si ogledujete različne znamenitosti, ne pozabite na dolga in lahka oblačila.

Uporabljajte dobra UV očala.

Ne pozabite zaščititi tudi svojih nog, saj se veliko malignega melanoma začne prav na nogah.

Prevent sun damage to your eyes by wearing sunglasses | Optimax

.

Hidracija in hrana

.

Uživajte v antioksidantih, saj nahranijo kožo, odstranjujejo posledice, ki jih povzročajo prosti radikali, pomagajo zaščititi DNK kože pred rakom, ščitijo prekomerno izgubo kolagena ter pospešijo tvorbo novega kolagena.

Woman with watermelon

Jejte svežo zelenjavo in sadje ter ne pozabite na veliko sveže vode.

Uživajte v hrani, ki vsebuje veliko vode:

  • lubenica
  • melona
  • kumara
  • bučke
  • paradižnik
  • sproti si pripravite velik vrč vode, v katero lahko ožamete limono in okrasite z meto
  • stiskajte si sveže zelenjavne sokove, jaz prisegam na korenčkovega
  • odlična izbira je tudi kokosova voda
  • pijte ohlajene zeliščne čaje

.

Drugi nasveti za lepo, zdravo in napeto kožo

.

Young woman in bathroom, rubbing herself dry with towel

Po dopustu si pripravite piling ter odstranite odmrle kožne celice na povrhnjici in svojo kožo prekrvavite ter ji vrnite lesk in sijaj.

.

Zvečer svoje telo, ko je po tuširanju še rahlo vlažno, natrite s hranilnim maslom za telo.

.

Jaz prisegam na Novelius Medical kolagen, ki je edini produkt, ki resnično učinkuje na moje lase, kožo in nohte, saj nadomesti kolagen, ki ga zaradi staranja in načina življenja izgubljamo, prav tako pa tudi spodbuja tvorbo novih kolagenskih vlaken tam, kjer jih manjka.

Naše telo registrira prav vsako minuto, ko smo izpostavljeni močnemu soncu in ravno zato je še vedno čas, da prekomerno staranje in degeneracijo kožnih celic, še pravočasno zaustavite.

.

Kaj pa otroci?

.

small boy smiling on the beach with hat and beach toys

Pazite na svoje otročke, saj vsako leto vidim vse preveč dojenčkov, ki so v hudi vročini (sicer v senčki), na plaži, kjer je po mojem mnenju zanje res prevroče, saj UV žarki prodirajo tudi skozi senčnike, oblačila, oblake in krošnje dreves.

Otroci so na škodljive učinke sončnih žarkov veliko bolj občutljivi, saj je njihova koža tanjša. Otroci imajo manj kožnega pigmenta, ki kožo na naraven način ščiti pred sončnimi žarki.

Ljudje smo v svojemu življenju sončnim žarkom najbolj izpostavljeni do 18. leta starosti. Raziskave dokazujejo, da je prekomerna izpostavljenost kože sončnim žarkom v mladosti, zelo povezana s tveganjem za nastanek kožnega raka, tako v mladosti, kot tudi v kasnejših letih.

Zato svoje otroke še posebaj dobro zaščitite s klobučkom, UV oblačili, zaščitnimi sončnimi očali ter z izbrano naravno sončno kremico.

In nenazadnje, poskrbite za zaščito pred soncem na poti, saj skozi steklo v avtu pridejo prodornejši UVA-žarki, ki povzročajo še globlje poškodbe v koži. Kupite UV zaščito za steklo.

s5





Loading...