Center Holistic / Članki / Uspešno hujšanje – 5 nasvetov kako se uspešno lotiti odvečnih kilogramov

Uspešno hujšanje – 5 nasvetov kako se uspešno lotiti odvečnih kilogramov

Uspešno hujšanje – 5 nasvetov kako se uspešno lotiti odvečnih kilogramov
Deli s prijatelji:

Uspešno hujšanje je želja marsikoga, ki se bojuje z odvečnimi kilogrami. Tina Henwood, ki je iz prehranske medicine diplomirala na Endeavour College of Natural Health v Sydneyu v Avstraliji (Bachelor of Health, Nutritional Medicine), je spisala 5 glavnih pravil, da se za vedno rešite kopičenja kilogramov.

.

Kaj sploh je uspešno hujšanje in kako se ga lotiti?

.

he7

Ljudje nas v tem mesecu največkrat sprašujejo kako shujšati. Kaj priporočate za hujšanje, ne vem več kaj naj jem, skoraj nič več ne jem, pa kilogrami še vedno ne grejo dol, kako naj v poplavi diet izberem pravo.

..

Uspešno hujšanje in izogibajte se dietam

.

Moj prvi nasvet za uspešno hujšanje je vedno IZOGIBAJTE SE DIETAM.

he6

Z njimi telo postavljate pod stalen stres, upočasnjujete metabolizem, povzročate nevarna nihanja krvnega sladkorja, slabite vaš imunski sistem.

Diete na dolgi rok enostavno ne delujejo in tudi če nam uspe zgubiti tistih nekaj kilogramov jih takoj, ko se vrnemo na stare prehranske vzorce dobimo nazaj in pogosto še nekaj dodatnih.

Hujšanja se lotite načrtno, naj ne bo dieta ampak sprememba življenjskega stila. Prehrana, ki jo jeste med hujšanjem naj bo taka, ki jo boste lahko jedli vse življenje.

.

Za uspešno hujšanje vzpostavite redne obroke

.

Za uspešno hujšanje vzpostavite redne obroke, 5 dnevnih obrokov.

he5

Zajtrk kosilo in večerja so nujni, ter vmes še dve malici.

Redni obroki uravnavajo metabolizem in zagotavljajo uravnan krvni sladkor, kar preprečuje nihanja v energiji in tisto veliko željo po hrani, ki ni najboljša za nas, ki jo ponavadi dobimo, ko smo že zelo lačni.

.

Za uspešno hujšanje si vzemite čas za zajtrk

.

he4

Za uspešno hujšanje si vzemite čas za zajtrk, saj pri ljudeh, ki se borijo z odvečnimi kilogrami največkrat slišim, da zjutraj niso lačni, da sploh ne morejo jesti, da šele v službi lahko popijejo prvo kavico…

Ob 11h pa jih popade grozna lakota, ki ponavadi vodi v zelo nepremišljeno izbiro hrane. Reden zajtrk uravnava krvni sladkor, nas napolni z energijo za delo, krepi naš imunski sistem in spodbuja metabolizem.

..

Za uspešno hujšanje večino hrane pojejte do popoldanske malice

.

The Essential Guide to Healthy Eating | MyFitnessPal

Za uspešno hujšanje večino hrane pojejte do popoldanske malice, večerje naj bodo lahke, vsebujejo naj predvsem zelenjavo in beljakovine. Zelo primerne za večerjo so zelenjavne juhe, obare, pečena zelenjava.

..

Za uspešno hujšanje se izognite preprostim ogljikovim hidratom

.

Za uspešno hujšanje se izognite preprostim ogljikovim hidratom, izdelkom iz bele moke, sladkarijam in pekovskim izdelkom.

he

Preprosti ogljikovi hidrati se v krvi zelo hitro spremenijo v krvni sladkor, hitremu porastu krvnega sladkorja pa sledi hiter padec, ki v nas povzroči željo po še več.

Danes vemo, da je povišan krvni sladkor glavni krivec ne le za debelost ampak tudi številne bolezni kot so diabetes, povečan holesterol, zamaščena jetra.

..

Za uspešno hujšanje si izberite partnerja

.

Pa še nasvet za povrh, ko se lotite hujšanja vpletite svojo družino, prijatelje, poiščite si strokovnjaka, ki vam bo pomagal, nekoga, ki vas pripelje na pravo pot, ki ji potem lahko sledite skozi življenje. Strokovne raziskave kažejo, da vse to poveča vaše možnosti za uspeh.

Potrebujete pomoč? Pišite nam TUKAJ





Loading...