Center Holistic / Članki / Razstrupljanje – 10 enostavnih korakov k boljšemu počutju

Razstrupljanje – 10 enostavnih korakov k boljšemu počutju

Razstrupljanje – 10 enostavnih korakov k boljšemu počutju
Deli s prijatelji:

Razstrupljanje in čas čiščenja telesa je ponovno tukaj.

Prazniki so mimo in če ste bili med prazniki pridni, zdaj nimate težav z odvečnimi kilogrami, pomanjkanjem energije, napihnjenostjo in niste slabe volje.

asleep-on-the-job_3338328k

V nasprotnem primeru pa je zdaj čas, da svoje telo razstrupite, da se prečistite, da razbremenite svoja jetra in črevesje, da svoje celice nahranite s hranili, vodo in kisikom. ( 1. )

Držite se naslednjih korakov in nad rezultatom boste brez dvoma zadovoljni. Razstrupljanje naj bo en lep uvod v energije poln januar.

Pijte vodo

water-lead

Ja, nikakor ne pozabite na veliko sveže, izvirske vode. Naj ne bo hladna, raje malo topla, lahko ji dodate malo limone. Vsako uro popijte 2 dcl, ne preveč anenkrat. Voda bo spodbudila presnovvo, prebavo in metabolizem in brez vode vsi toksini nikakor ne bodo morali iz vašega telesa.

Gibajte se

Vsak dan, pa naj bo dež, sneg, megla, tema ali mraz, se dobro obujte in oblecite in se odpravite ven. Lahko je to vsaj 45 minutni hiter sprehod, sprehod na bližnji hrib, kolesarjenje (ne recite, da je premraz, ker se jaz vsak dan vsaj 40 minut vozim s kolesom, pa smučamo tudi pozimi v mrazu), rahel tek oz. nekaj, kar vam ustreza.Vsekakor bolj kot obisk zaprtih prostorov za vadbo, priporočam gibanje na svežem zraku, vsaj enkrat na teden bi biilo odlično oditi na izlet v višje ležeče kraje, ki so manj onesnaženi.

Gibanje - Zdrav življenjski slog - Točka zdravja - Pomurske lekarne

( 2. )

Jejte zajtrk

Ne preskočite zajtrka, ker zaradi tega ne boste shujšali, temveč boste kasneje še več pojedli. Zajtrk naj boiz maščob in beljakovin, če izberete polnozrnata žita brez glutena pa poskrbite, da bodo to edina žita, ki jih boste v dnevu zaužili. Če boste jedli sadje, naj ga ne bo preveč niti naj ne bo sladko.

5 preprostih receptov za dober in zdrav zajtrk - Študentska vadba

( 3. )

Zeolit pijte 3 krat na dan

Ja, zeolit zaradi svoje razvejane kristalne mreže, v telesu zavzame in prečisti resnično vse celice, tkiva in organe.

Zeolit je fino zmleta lavina prst, kateri se ciljno dodajajo različna zelišča in je najenostavnejši in najbolj efektiven proces razstrupljanja na našem planetu.

Brez stranskih učinkov in brez nevarnosti predoziranja. To potrjujejo številne mednarodne študije.

Posebna struktura zeolita daje izredno veliko specifično notranjo površino, do 1000 m2 na gram zeolita. Številni razpredeni tuneli, kanali in votline naredijo zeolit kot spužvo, ki vsrka vase težke kovine  kot so svinec, živo srebro, kadmij, cezij, pa tudi ostanke zdravil ali patogene bakterije in viruse, preden le-ti preidejo v krvni obtok.

zeolith_400_pulver_vorn-416x416

Ta smrtonosni koktajl se z izločanjem običajno izloči iz telesa v 24 urah. Istočasno pa vulkanska prst odda telesu potrebne in zelo zaželene ione, kot so magnezij, kalcij, kalij in natrij.

Izmenjava ionov deluje zato tako dobro, ker imajo škodljive snovi veliko afiniteto do kristalnih mrež Klinoptilolit zeolita.

Kationi, ki se nahajajo v kristalnih mrežah pa so močno odvisni od organskih snovi v organizmu. Zelo zanimivo je, da je telo sposobno vsrkati samo toliko ionov in samo tiste minerale, ki jih resnično potrebuje.

Odvečni minerali se iz telesa izločijo. Zato ni nevarnosti, da bi prišlo do predoziranja.

husks3

Nastanek kroničnih bolezni se lahko z jemanjem zeolitov pravočasno prepreči, ker je samozdravilni sistem v organizmu pozitivno aktiviran.

Poleg tega so jetra močno razbremenjena, ker zeolit veže nase amonijak.

Zaradi sposobnosti nevtralizacije se zmanjša tvorba prostih radikalov v želodčno črevesnem traktu za do 50%. Z jemanjem zeolita se organizem razbremeni, dobi več energije za gradnjo celic in regeneracijske procese, obrambna moč telesa se poveča.

Ohranite normalno raven krvnega sladkorja

Saj veste, nihanje krvnega sladkorja  je tisto, kar vas spodbuja k prenajedanju, k nenadzorovani želji po hrani, k hlepenju po sladki hrani in ogljikovim hidratom. Odstranite suho sadje, sladko sadje, bela žita in na sploh žita jejte samo zjutraj, ni pa pogoj, ne kupujte nič zapakiranega ali z manj maščob, saj vse to vsebuje več sladkorjev. Ne jejte pripravljenih juh, omak, namazov, prelivk,prav tako ne kruha, peciva, piškotov, pic, , rogljićkov, prestic, palčk, sadnih jogurtov, umetnih sladil, gaziranih in drugih industrijskih pijač.

Prav tako pazite na uravnan kortizol, saj tudi povišan stresni hormon sprošča izločanje shranjenih glikogenskih rezerv v kri, s tem viša krvni sladkor in spet ste v ustavljenem začaranem krogu.

( 4. )

Zmanjšajte velikosti porcij

FetaVeggieFrittatas_111_xl

Od vsake porcije odstranite eno tretjino, na krožniku naj prevladuje zelenjava.

V trgovini ne kupujte z očmi

Prehranjevanje se začne že v trgovini, napišite si listek in se ga držite, obroke pa načrtujte že v naprej. Res ni težko, točno veš, kaj boš pojedel, pa še zapraviš veliko manj. In če nečesa ni v omari, ne more pristati niti v želodcu.

Zvečer se umirite

photolibrary_rf_photo_of_woman_relaxing_in_bath_before_bed

Ko vas zvečer napade lakota, pojdite v kopalnico, pripravite si toplo kopel, kateri dodajte malo soli in se umirite. Meni je najlepše, ko se uležem, pokrijem s toplo deko, ko si skuham vroč kurkumin napitek in poslušam pomirjujočo glasbo . Vsak naj si najde svoj način umiritve in popolne sprostitve.

( 5. )

Dobro se naspite

Spat pojdite najkasneje do 22:00, saj je med 23.00 in 03.00 čas žolčnika in jeter, ki so odgovorna za čiščenje krvi. Če prepozno jeste ali hodite prepozno spat, se ponoči kri ne bo prečistila, celice se ne bodo obnavljale in presežki strupov in hormonov se bodo absorbirali nazaj v krvni obtok.

MORE-SLEEP_FEATURE

Zjutraj boste utrujeni, neprespani, brez energije in delovnega elana. Prav tako boste imeli več težav z neravnovesjem hormonov, z zastajanjem tekočin in z napihnjenostjo ter debelostjo.

Pridite po pomoč in nasvet

Prepustite se dolgoletnim našim izkušnjam in naj vam sestavimo prehranski načrt in si zagotovite svoj uspeh.

76744305





Loading...