Center Holistic / Članki / Buče – razlogi, zakaj nikakor ne pozabite na buče

Buče – razlogi, zakaj nikakor ne pozabite na buče

Buče – razlogi, zakaj nikakor ne pozabite na buče
Deli s prijatelji:

Verjetno že veste, da res obožujem velike, močno oranžne, buče Hokaido. Ne le, da so lepe na pogled, v sebi skrivajo pravo zakladnico vitaminov mineralov in maščob.

Hokaido buča v pečici - Zeleni Planet

.

  • Ali ste vedeli, da samo z eno malo večjo skodelico že zagotovite svojo dnevno potrebo po vitaminu C, ki je nujen za tvorbo kolagena in preprečuje poškodbe, ki ravno zdaj nastajajo zaradi UV žarkov? Betakaroteni v bučah pa pripomorejo tudi v boju proti nastanku prekomernih gubic, celulita in strij.

.

  • Buče imajo močno oranžno barvo, ki jim jo dajejo karotenoidi. Vključno z beta-karotenom ter s pomočjo maščob jih telo pretvori v obliko vitamina A. Že samo ena skodelica bučnega pireja vsebuje več kot 200% priporočenega dnevnega vnosa vitamina A, ki pomaga pri dobrem vidu.

.

  • Prav tako vsebujejo veliko luteina, betakarotena, ki je odličen za dober vid, preprečuje nastanek glavkoma in sive mrene ter drugih bolezni oči. Med drugim pa betakaroteni povečujejo tvorbo pigmenta v koži, s čimer boste dalj časa lepo zagoreli, koža pa bo bolj mehka in zdrava.

.

  • Tudi vitamini A spadajo pod močne antioksidante in preprečujejo nastanek degenerativnih bolezni.

.

  • Buče so si prav tako pridobile sloves, kot odlično podporno terapijo pri raku, saj ščitijo pred nevarnimi prostimi radikali, ker vsebujejo zares veliko antioksidantov. Številni fitosteroli pa pomagajo ohranjati zdravo razmerje med dobrim in slabim holesterolom ter skrbijo za nemoteno delovanje jeter.

.

  • Tudi če hujšate, se ne bojte buč, saj vsebujejo res veliko vlaknin ter dolgo časa dajejo občutek sitosti.

.

  • Kadar ste razdražljivi, slabe volje ali pa ste tesnobni, le skuhajte dobro bučno juho, v katero zmeljite tudi semena, saj so bogata z aminokislino triptofan, ki spodbuja k tvorbi srečnega hormona serotonina, ki poleg tega, da skrbi za dobro voljo, pomaga tudi k hujšanju, saj dokazano zaustavlja željo po prenajedanju.

.

  • Buče vsebujejo velike količine kalija, ki pomaga pri odvajanju presežka vode iz telesa, prav tako pa poskrbi za absorbcijo kisika v celice, za normalno porabo sladkorja za energijo, za dobro delovanje nadledvične žleze ter za zdravo absorbcijo beljakovin v mišice. Odlične so, saj odpravljajo zabuhlost in napihnjenost, uravnavajo elektrolitsko ravnovesje, odpravljajo podočnjake ter so nujne za vse tiste, ki vas bremeni prekomeren stres.

.

  • Buče so hrana za naše zobe, kosti in sklepe ter so odlične za vse ženske v obdobju menopavze. Na buče pa naj ne pozabijo tudi vsi moški, ki imate težave s prostato ali pa se srečujete s prvimi znaki staranja.

.

  • Buče urejajo tudi prebavo in so odlične za naše otroke, če jih napade driska ali druge črevesne težave. Mlade mamice se le poslužujte buč v vseh oblikah, saj pomagajo pri tvorbi mleka, nanje pa ne pozabite tudi vse tiste, ki ste noseče, saj bodo pomagale omiliti začetne nosečniške slabosti in kasneje bodo poskrbele za normalno raven energije skozi ves dan.

.

buča7

Moja poslastica so bučne rezine, popečene na peki papirju v pečici, odlično pa se obnese tudi peka na žaru.

EKO BUČA HOKAIDO





Izdelki v članku


tekoce-zelezo Holistic Tekoče železo, 250ml 250ml. Za 50 dnevnih 
(36 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
b-komplex-250ml Holistic B kompleks, 250ml 250ml. Za 62 dnevnih 
(86 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
vitamin-b12-500-ug-150ml Holistic Vitamin B12, 500mg, 150ml 150ml. Zadostuje za  
(70 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
vitamin-d3-k2-150ml Holistic Vitamin D3 + K2, 150ml 150ml. Za do 120 dni 
(48 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...