Center Holistic / Članki / 22 nasvetov, kako se lahko znebite težkih kovin in drugih strupov

22 nasvetov, kako se lahko znebite težkih kovin in drugih strupov

22 nasvetov, kako se lahko znebite težkih kovin in drugih strupov
Deli s prijatelji:

 Če ste neskončno utrujeni, razdražljivi, imate težave s hujšanjem in ste tesnobni ali depresivni, potem se v vaših celicah in tkivih morda kopiči preveč toksinov, ki pridejo v vas iz zraka, vode, hrane, čistil in kozmetike.

Prepričani ste lahko, da čisto nedolžni šamponi, detergenti za posodo, kreme za obraz in zelenjava s tržnice vsebuje tudi na tisoče strupenih kemikalij, ki so v višjih odmerkih strupene.

Od količine obremenjenosti vašega telesa s težkimi kovinami, pesticidi, gensko spremenjenimi živili in drugimi pesticidi pa je odvisno, kako kmalu se vam bo vse to začelo kazati na vašem zdravju in počutju.

Goals and actions for a healthy lifestyle - American Nurse

Zato pomagajte svojemu telesu in se znebite teh strupenih odpadkov, ki se kopičijo v vas in slabijo delovanje srca, možganov, endokrinega sistema, ledvic, jeter, črevesja in kože.

  1. Podprite delovanje jeter in žolčnika z rdečo peso. Pesa je dragocen vir železa, magnezija, cinka in kalcija, ki vsi podpirajo zdravo razstrupljanje in boljše izločanje strupov. Prav tako je pesa bogata z vitamini B ter s pomembnim hranilom, ki podpira delovanje žolčnika in spodbuja nastajanje žolčne kisline, ki pomaga pri razstrupljanju.
  1. Pijte prečiščeno vodo, saj je voda eden od najpomembnejših načinov samo-čiščenja. Voda pomaga vsaki celici, da se ta znebi strupenih odpadkov in jih nato telo izloči skozi urinalni in črevesni trakt, a tudi preko kože s pomočjo znojenja.Za še boljši učinek dodajte vodi žličko zeolita, do 3 krat na dan, saj je zeolit eden najmočnejših orožij, ki iz telesa in vode odstranjuje presežke kovin, pesticidov, herbicidov in drugih strupov. Uporablja se ga pri otrocih z npr. avtizmom in ADHD, ki imajo presežek težkih kovin.
  2. Kopajte se v mešanici vode in morske soli, saj morska sol prav tako pomaga pri nevtralizaciji telesa.
  1. Omejite vnos mesa in mlečnih izdelkov, saj vsa ta živila vsebujejo še posebno velikko strupov.
  1. Uživajte več hrane, ki vsebuje vitamin B5 oz. pantetinske kisline, aktivne oblike vitamina B5, saj pomaga odpirati blokade, ki jih v telesu ustvarjajo pesticidi. Gobe, avokado, sončnična in lanena semena ter sladki krompir.
  2. Jejte več citrusov, saj pektini v citrusih močno razstrupljajo. Citrusi naravno odstranjujejo težke kovine, brez, da bi iz telesa odplaknile tudi minerale.
  3. V telesu ustvarite alkalno okolje, tako, da jeste organsko zelenjavo in sadje. Konvencionalno hrano pa namočite v vodi z zeolitom in jo nato splaknite. S tem boste odstranili veliko pesticidov.
  4. Pojejte več vlaknin, saj pomagajo jetrom, da lažje odplaknejo toksine skozi prebavni trakt in ga razbremenijo. Zelenjava, stročnice, semenke, oreščki, sadje in polnozrnata žita so odlična izbira.
  5. Uživajte v grenivkah, saj posebni flavonoid, ki ga vsebujejo, pomaga jetrom izločiti odvečne maščobe, namesto da se v maščobnih celicah kopičijo toksini.
  1. Uživajte v česnu, saj pomaga pri razstrupljanju, saj spodbuja tvorbo belih krvnih telesc, limfocitov, ki so zelo pomemben del imunskega sistema.
  1. Uživajte v špargljih, ki prav tako zelo pomegajo pri razstrupljanju in spodbujajo delovanje urinalnega trakta.
  1. Povečanje svojo raven vitamina C, saj je bilo ugotovljeno, da lahko pomaga zmanjšati učinke visokega sevanja, to je bilo dokazano npr. pri ljudeh, ki so živeli v bližini Fukušime.
  2. Vsaj dan vsaj 30 minut hitro hodite ali tecite, saj dokazano že samo pol ure na dan pomaga pri prenosu kisika v jetra in ledvica ter jim pomaga pri delovanju in razstrupljanju.
  3. Jejte brazilske oreščke, saj vsebujejo glutation, ki telesu pomaga, da se znebi pesticidov in drugih škodljivih toksinov. Prav tako vsebujejo veliko selena, ki pomaga pri proizvodnji glutationa.
  1. Vaša koža je eden največjih organov za razstrupljanje. Zajema približno 22 kvadratnih metrov in kožne celice se vsak dan obnavljajo. Suho ščetkanje je odličen način za pomoč pri podpori kože, da se razstruplja z znojem, saj če se pore zamašijo, potem postane izločanje skozi kožo neučinkovito.
  2. Prav tako suho ščetkanje spodbuja delovanje in pretok limfe, ki pomaga odplakniti strupe iz telesa.
  1. Pijte čaj iz regrata, saj podpira delovanje jeter in izločanje strupov.
  2. Uživajte v ohrovtu in brokoliju, saj vsebuje pomembna hranila, ki pomagajo pri razstrupljanju.
  1. Jejte laneno seme in laneno olje, saj pomembne omega 3 pomagajo pri razstrupljanju in zaščiti celičnih membran.
  1. K svojim jedem dodajte kurkumo, saj kurkumin spodbuja zdravje jeter in preprečuje prebavne motnje.




Izdelki v članku


b-komplex-250ml Holistic B kompleks, 250ml 250ml. Za 62 dnevnih 
(86 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...