Center Holistic / Članki / 8 razlogov izpadanja in šibkih las

8 razlogov izpadanja in šibkih las

8 razlogov izpadanja in šibkih las
Deli s prijatelji:

Naši lasje so odraz tega, kar jemo in nam lahko pokažejo, da nam manjka določenih hranil. Pomembno je tudi, da naše telo pravilno absorbira vitamine in minerale, ki pomagajo k rasti in volumnu las.

To je hrana za lepše, bolj sijoče lase - Vizita.si

Če so vaši lasje redki, če vam izpadajo in če ne zrastejo veliko, potem lahko sklepate, da vam nečesa manjka.

  1. Cink.Nezadostno uživanje cinka je eden izmed najpogostejših prehranskih pomanjkljivosti, ki povzroča izpadanje las pri ženskah.Odgovoren je za obnovo kožnih in lasnih celic ter pomaga pri rasti novih las.
  2. Beljakovine.Lasje so iz 90% sestavljeni iz beljakovin in če vam jih manjka, se to zagotovo pozna na laseh.
    Uživajte v čimveč rastlinskih beljakovinah, saj telesa ne obremenijo in zakisajo. Leča, čičerika, fižol, špinača, ohrovt, mandlji, grah, oreški, konopljina, bučna in chia semena bodo odlična izbira.

Prav tako beljakovine pomagajo pri nastajanju kolagena, ki spodbuja zdravje las in obnovo kože.

Kolagen je glavna beljakovina vezivnega tkiva pri živalih in pri sesalcih. in je glavna sestavina hrustanca, vezi, tetiv, kosti in zob.

Odličen je dodatek kolagena (NM hidrokolagen), ki v roku ene ure res in popolnoma absorbira v celice telesa ter pomaga pri rasti las, nohtov in je odličen pri vseh kožnih težavah.

  1. Vitamin A.Vitamin A je eden izmed najboljših hranil za kožo, lase in nohte.Dejstvo je, da pomanjkanja vitamina A lahko povzroči slab vid, uvelo kožo, izpadanje las in bolečine v sklepih.. Uživajte v oranžno-rumeni hrani. Buče, pomaranče, korenje, breskve, melone…
  2. Vitamin C.Vitamin C proizvaja kolagen v koži in laseh ter obnavlja vse telesne celice.Odgovoren je za potek številnih encimskih reakcij, ki prav tako skrbijo za rast las.Jagode, borovnice, limone, limete, paradižnik, paprika, ananas, brokoli, češnje, pomaranče, grenivke in listnata zelenjava ga vsebujejo zares veliko.
  3. Železo. Železo pomaga pri prenosu kisika v celice ter je ključnega pomena za rast las in regeneracijo.
  4. Najboljši vir železa je rastlinska hrana, saj ne zakisa in obremeni telesa, zakisanost telesa pa razgrajuje kolagen in povzroča njegovo pomanjkanje. Ohrovt, špinača, leča, brokoli, kvinoja, kakav, pomaranče in spirulina vsebujejo veliko železa. Pri absorbciji železa pomaga vitamin C, zato dodajte zraven sok limone, papriko ali kakšno drugo živilo, ki vsebuje veliko tega vitamina.
  5. Zdrave maščobe. Zdrave maščobe so nujne za tvorbo novih celic in skrbijo, da so možgani, lasje, koža, nohti in celotno telo v brezhibnem stanju. Najboljši viri so oreščki in semena, hladno stiskana rastlinska olja, avokado in kokos.
  6. Žveplo. Žveplo je dejansko najboljši lepotni mineral. Pomaga k moči in ponovni rasti las ter zmanjšuje degenerativne spremembe, ki jih prinaša staranje. Preprečuje razgradnjo kolagena.Najboljši viri so surov kakav, čebula, česen, jajca, avokado, kokos, zelje, papaja, banane, vodna kreša, lubenice in spirulina. Žveplo pomaga pri tvorbi keratina, ki krepi lase, nohte in kožo.
  7. Kalij. Pomanjkanje kalija lahko močno pospeši izpadanje las in zavira njihovo rast. Presežek natrija v celicah in pomanjkanje kalija preprečuje absorpcijo pomembnih hranil, ki so potrebna za zdravje las. Brokoli, ohrovt, špinača, zelena listnata zelenjava, paradižnik, banane in stročnice so odlična živila.

Pri pomanjkanju natrija ga je potrebno v celice vnesti nekoliko več, kot ga dobimo samo s hrano, je priporočljiv dodatek kalijev askorbat, ki se zelo hitro absorbira, v celice veže kisik in hranila, iz njih pa izpodrine presežek natrija, vode in tokisnov.

Natrij sicer povzroča zadrževanje vode v telesu ter je vsaj delno kriv za visok krvni tlak, medtem ko kalij ne povzroča zadrževanje vode in je dejansko priporočljiv za zniževanje krvnega tlaka ter odpravo edemov, zabuhlosti, podočnjakov in napihnjenosti.





Izdelki v članku


tekoce-zelezo Holistic Tekoče železo, 250ml 250ml. Za 50 dnevnih 
(36 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
super-omega-3 Holistic Super Omega 3, 100 kapsul 100 mehkih kapsul  
(139 ocen)
18,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...