Center Holistic / Članki / Luskavica

Luskavica

Luskavica
Deli s prijatelji:

Luskavica ali psoriaza je kronična in nenalezljiva vnetna bolezen, ki lahko prizadene več organskih sistemov. Gre za prekomerno razraščanje epidermalnih keratinocitov v kombinaciji z vnetjem vrhjice (epidermisa) in usnjice (dermisa).

Prizadene približno 1–5% ljudi, večje tveganje za bolezen imajo ljudje s svetlo kožo. Pojavi se lahko kadarkoli v življenju, najpogosteje med 16. in 22. letom ter med 57. in 60. letom starosti. Najpogosteje se kaže kot dobro omejene rdečkaste bunkaste in ploščate spremembe, pokrite s srebrnkastimi luskami, najpogosteje na koži komolcev, kolen in lasišča, nad trtico in ledveno hrbtenico (lumbosakralno) ter na koži glavice penisa.

V do 30 % primerov so prizadeti tudi sklepi, pri 10 % se pojavijo težave z očmi, pogosteje pri moških.

Vzrok bolezni in sprožilci poslabšanja:
– stres
– nepravilna prehrana
– okoljski strupi, bakterije in virusi
– oslabljen imunski sistem

Kako si lahko pomagamo?

Najprej uredite prehrano. Odstranite ves gluten, mleko in mlečne izdelke, zelo sladko saje, meso oz. vsaj rdeče meso, vse predpakirane izdelke, ves sladkor…

Posezite po dodatkih omega 3 maščobnih kislin, uživajte v lanenem in svetlinovem olju, olju divjega origana, kupite dodatek D3 + K2 vitamina, kožo si mažite z aloe vero, kopajte se v morju in se izpostavljajte sončnim žarkom. Naredite si domačo kopel iz naravne morske soli in si naredite oblogo iz blata mrtvega morja. Odlična je tudi obloga iz ZEOLITA, ki ga zmešate z malo vode, nanesete na prizadeti del kože in pustite, da se posuši. Nato sperite z mlačno vodo in namažite z aloe vero.

Ne pozabite na kalijev askorbat z ribozo, ki iz celic odstrani vse nečistoče in vanje vnaša kisik, kjer je kisik, so tudi potrebna hranila in tam ne prihaja do degeneracij in mutacij.

Dnevno se sproščajte, pojdite na sprehod, začnite meditirati ali izvajati jodo. Ne pozabite na dovolj spanja.





Loading...