Center Holistic / Članki / Intoleranca na hrano nas redi

Intoleranca na hrano nas redi

Intoleranca na hrano nas redi
Deli s prijatelji:

Ali veste zakaj intoleranca na hrano povzroča nabiranje kilogramov?

Pri odraslih so hude oblike alergij na hrano sicer redke, veliko pogosteje so to blažje oblike, npr. na gluten, laktozo.

Pri intoleranci pa pride do vnetij, ki je eden največjih razlogov za povečano težo in mnoge bolezni. Celiakija npr. (občutljivost na gluten) napada zdravo sluznico prebavnega takta, glavni sprožilec pa je gluten, lepljiva beljakovina, ki jo najdemo v večini žit (pšenica, pira, ječmen, rž…) Njegovi simptomi so nejasni (napenjanje, povečana telesna masa, zaprtje). Ker ga jemo zelo pogosto, večinoma večkrat na dan, se z leti simptomi okrepijo in prizadenejo imunski sistem, kar vodi do povečane teže, sindroma razdražljivega črevesja, artritisa…

hrana 1

Iz prehrane odstranite živila, ki povzročajo intoleranco

Hrana, ki v nas povzroča intoleranco, v nas povzroča vnetja ter vodi v inzulinsko rezistenco, ki poskrbi, da se nam kilogrami začnejo nabirati.

Prav tako alergije na hrano lahko dejansko povzročijo sladkorno bolezen.

Raziskava, opravljena v Avstraliji in Italiji, je našla povezavo med kravjim mlekom in tipom 1 diabetesa pri otrocih. Albumin, protein, na katerega so nekateri posamezniki intolerantni ali alergični, sproža inzulinsko rezistenco.

Odpornost na inzulin lahko izvira iz različnih vzrokov, vključno z alergijami na hrano in intoleranco.

Teh intoleranc in alergij je lahko več oblik. V današnjem svetu visoko predelane prehrane, lahko nekatera živila povzročajo kronična vnetja. Ta kronična vnetja motijo normalne procese telesa, kot je proizvodnja inzulina ter spodbuja stalno občutljivost in vodi v začaran krog.

Če imate sladkorno bolezen ali poznate nekoga, ki jo ima, naj si stestira prehranske intolerance in alergije. Prav tako to priporočamo vsem, ki si želite shujšati, saj nas prehrana, ki v nas sproža intoleranco, redi.

Če boste to storili in črtali hrano, na katero ste alergični ali intolerantni, se bodo težave odpravile v roku 90 dni 🙂





Izdelki v članku


vitamin-d3-k2-150ml Holistic Vitamin D3 + K2, 150ml 150ml. Za do 120 dni 
(48 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...