Kalijev askorbat-Larina zgodba

To je zgodba naše Lare, ki je le ena izmed mnogih žensk, ki so zbolele za rakom prsi.

Vse okoli nas poslušamo zgodbe o raku, poznamo soseda, teto, ravnateljico v šoli, vzgojiteljico v vrtcu, avtoličarja,  picopeka, menedžerja in mlado mamico, ki hodijo na kemoterapije in se bojujejo s to presneto boleznijo. Mislimo si, da rak obstaja tam nekje zunaj, da se dogaja nekomu drugemu in do nas ne seže. Dokler nas ne presenti kot strela z jasnega. Na začetku je kot majhna, skoraj neotipljiva bulica na desni dojki. In si mislimo, saj ni nič. Zato ne gremo k zdravniku in čakamo in čakamo. Vendar bulica noče stran. In takrat pri sebi že vemo, da ne pomeni nič dobrega. Obisk zdravnika in njegova potrditev tistega, kar že vemo. In naš boj se začne.

Takšni so začetki zgodb žensk, ki jih dnevno srečujem pri svojem delu. K meni se obračajo po nasvete v zvezi s prehrano, kako naj kuhajo, kaj naj jedo, kje naj kupujejo hrano in kako naj jo pripravijo.

Ena izmed številnih žensk je tudi Lara.

Alja

Lara Špacapan

» Sama sem zbolela za rakom na prsih, zato dobro poznam občutek, ko ti zdravnik sporoči diagnozo. Tako, kot verjetno  vsak, ki izve za strašljivo diagnozo – rak, sem v obupu ure in ure brala knjige, revije in članke na internetu, da bi našla »čudežno zdravilo«.

Ravno v tem času je po Sloveniji dr. Nela Sršen imela predstavitev njene knjige »Rak na duši«. Udeležila sem se predavanja in kupila njeno knjigo. V njej sem,  pod naslovom «Zdravljenje raka« zasledila kalijev askorbat. Dr. Nela piše, da je v Italiji dr. Pantellini zdravil rakave bolnike s kalijevim askorbatom in imel naravnost neverjetne rezultate.

Nekaj me ni pustilo spati. V knjigi dr. Nela o kalijevem askorbatu piše: »Torej zdravilo obstaja, problem je v tem, da nič ne stane. Na koncu piše:« če ni ekonomskega interesa, pozitivne učinke prikrijejo, medtem ko kemoterapija uničuje organizem bolj kot sam tumor. Če bi preprečili tumorje, bi to lahko bila za nekoga neprecenljiva finančna škoda.«

Bi se ugledna zdravnica tako izpostavila v svoji knjigi če ne bi bilo to res?

Na internetu sem vtipkala »kalijev askorbat«, vendar razen, da je derivat C vitamina in nima stranskih učinkov, nisem našla ničesar. Srečo imam, da razumem italijanski jezik. Ko sem vtipkala »dr. Pantellini« se mi je odprlo linkov za celo knjigo in tudi YouTube me ni razočaral. Izvedela sem, da obstaja  v Firencah Fundacija Valse Pantellini. Poklicala sem jih in zelo prijazen zdravnik mi je razložil vse, kar sem hotela vedeti. Tako sem pričela jemati kalijev askorbat z ribozo.

V Firencah obstaja skupina, ki v raziskovalne namene pije kalijev askorbat kot preventivo proti bolezni. V 35 letih še nihče od njih ni zbolel za rakom.

Na onkološkem oddelku sem srečevala polno obupanih ljudi in čutila sem dolžnost, da tudi njim povem o kalijevem askorbatu.  Problem je bil, da v Sloveniji kalijev askorbat z ribozo ni bil v prodaji.

V tem času sem se po nasvetu glede  prehrane in možnih prehranskih dopolnil obrnila tudi na Aljo Dimic, ki jo je dr. Nela Sršen prav tako navdušila.

Preko nje je kalijev askorbat prišel tudi na slovenski trg

Kaj pravzaprav je kalijev askorbat z ribozo?

Kalijev askorbat je derivat C vitamina, močan antioksidant  in nima stranskih učinkov. 

Kalijev askorbat vstopa v celico skozi črpalko na celični membrani, pri čemer ne vnaša samo kalija, ki je med degeneracije celice izločen, temveč tudi rekonstruira verige genetskega sporočila. Ne obstaja tveganje predoziranja z vitaminom C, saj organizem sam izloči višek.

Kalijev askorbat z ribozo pomaga pri ponovnem uravnoteženju mehanizmov, ki vodijo v degenerativne procese in deluje na krepitev imunskega sistema. Prisotnost riboze povečuje učinkovitost spojine zaradi svoje potencialne katalitične aktivnosti. Ker nima stranskih učinkov, je lahko jemanje le tega časovno neomejeno.

Kalijev askorbat je dr. Gianfranco Valse Pantelini odkril čisto po naključju.

Bolniku v terminalni stopnji raka želodca je svetoval, naj proti bolečinam pije sodo bikarbono z limono in sladkorjem. Leto dni  zatem je istega bolnika srečal popolnoma ozdravelega. Ugotovil je, da bolnik po pomoti ni jemal sode bikarbone temveč kalijev askorbat. To je začel izvajati tudi na drugih rakavih bolnikih in na različnih kongresih predstavljal izjemne rezultate. Edini učinek, ki ga je dosegel pa je bila izključitev iz zdravniške zbornice. Kdo bi imel interes uvesti kalijev askorbat kot zdravilo? Stane le nekaj deset evrov mesečno.

Raziskave s kalijevim askorbatom z ribozo je izvedla Mednarodna fundacija Valse Pantellini skupaj z ministrstvom za javno zdravje, Univerza v Parmi in Zavod za Mutagenezo in diferenciacijo CNR v Pisi.

Kalijev  askorbat z ribozo se priporoča pri mnogih zdravstvenih težavah.

Treba je poudariti, da ne mislimo s tem člankom v nobenem primeru nadomestiti uradne medicinske pomoči in bolnišničnega zdravljenja. Kalijev askorbat in članek nista namenjena zdravljenju, preprečevanju ali diagnosticiranju bolezni. Članek je zgolj informativnega značaja, saj je nenazadnje prav, da glede na veliko število pričevanj in dokazov o izjemni učinkovitosti kalijevega askorbata, zanj izve čimvečje število ljudi.


 

Vsa prehranska dopolnila in nesveti na tej spletni strani niso nadomestilo za medicinsko pomoč, za nasvete vašega zdravnika in ne nadomeščajo uradnega zdravljenja vašega zdravnika.

Ne opustite svojega zdravljenja vendar se o jemanju katerih koli prehranskih dodatkov vedno posvetujte s svojim zdravnikom.

Prehranska dopolnila jemljete na lastno odgovornost, zato se o njih ustrezno pozanimajte.

Proizvodi in trditve o izdelkih na tej spletni strani niso bili ocenjene s strani državnih inštitucij, niso namenjeni za diagnosticiranje, zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Vse informacije na tej spletni strani so zgolj informativne narave in niso namenjene kot nadomestilo za nasvet osebnega zdravnika ali kakšnega drugega zdravstvenega delavca.

Pred jemanjem prehranskih dopolnil se o tem vedno posvetujte s svojim zdravnikom.

Navedbe pri posameznih prehranskih dopolnilih so zgolj informativne narave in niso bile potrjene s strani evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA). 

ALMATIM d.o.o.

 


Lara Špacapan

 

 

Print Friendly, PDF & Email