Center Holistic / Članki / 10 naravnih načinov za spodbujanje rasti las

10 naravnih načinov za spodbujanje rasti las

10 naravnih načinov za spodbujanje rasti las
Deli s prijatelji:

 Dokazano je, da dodajanje določenih vitaminov v prehrano  in sprememba življenskega sloga, lahko vpliva na pospešeno rast ter zmanjšano izpadanje las.

Pravilna  in uravnotežena prehrana lahko zelo pomaga pri spodbujanju rasti las. Za pospešitev ponovne rasti las pomaga dodajanje nekaterih hranil.  Izdelki za nego las in lasišča, kot so maske, šamponi in regenaratorji, prav tako lahko zmanjšajo izpadanje las, saj nahranijo in obnovijo naše lase.

How to Speed Up Your Hair Growth Rate | Viviscal Healthy Hair Tips

10 naravnih načonov, kako pomagati našim lasem:

  • Uživanje beljakovin pomaga pri rasti las

Ker so naši lasje zgrajeni iz beljakovin, lahko pomankanje le-teh povzroči izpadanje las. V primeru izpadanja las, v prehrano dodajte večje količine beljakovin.
Beljakovine najdemo v stročnicah, semenkah, zeleni listnati zelenjavi, oreščkih pa tudi v hrani živalskega izvora, kot so meso in mlečne beljakovine ali v beljakovinskih napitkih. (konopljini proteini, grahovi proteini…)

  • Vitamin C je nujno potreben za zdrave lase

Vitamin C je pomemben za zdrave lase. Pomaga pri proizvodnji kolagena, ki je nujno potreben za zdrave in sijoče lase. Deluje kot antioksidant in preprečuje izpadanje las.  Veliko vitamina C najdemo v citrusih (pomaranče in limone) in v zeleni papriki. Priporočene dnevne količine so od 1,000 do 3,000 mg vitaminaC.

  • Vitamin B  pospešuje rast las

Biotin(B7) in vitamini B kompleksa so nujno potrebni za rast las. Vitamin B3(niacin) pomaga pospešiti prekrvavitev celotnega lasišča, kar pospeši rast las. Biotin je najpomembnejši vitamin za rast las, ker v veliki meri proizvaja keratin. Preprečuje tudi izpadanje in sivenje las. Zaužijemo ga lahko z mlekom, kvasom ali jajčnim rumenjakom. Lahko pa potrebeno količino vitaminov B zaužijemo s prehranskimi dodatki, ki vsebujejo vse vitamine B kompleksa. Odličen dodatek so kvasni kosmiči, ki jih dodajamo jedem in vsebujejo vitamine skupine B.

  • Železo zmanjšuje izpadanje las

Minerali železa pospešijo prekrvavitev lasišča, poleg tega pa predstavljajo »gorivo«, ki pospešuje rast las. Živila, ki vsebujejo veliko mineralov železa so suho sadje, marelice, slive, špinača, blitva in rozine.

  • Pitje zadostne količine vode pomaga pri pospešeni rasti las

Približno ena četrtina naših las predstavlja voda, zato je pomembno, da na dan popijete vsaj 4 do 8 kozarcev vode. S tem zagotovite ustrezno hidratacijo las in omogočite njihovo rast.

  • Zmanjšanj vnos alkoholnih pijač lahko pripomore pri zmanjšanem izpadanju las

Alkoholne pijače na splošno upočasnijo rast las. Z zmanjšanjem, oziroma prekinitvijo uživanja alkoholnih pijač, pripomoremo k pospešeni rasti las

  • Vpliv hormonov na rast las

Hormoni vplivajo na produkcijo las. Koncentracija hormonov v krvi z leti upada in tako se upočasni tudi rast las. Priporočljivi so naravni dodatki, ki spodbujajo delovanje žlez in izločanje hormonov.
Med najboljšima sta zagotovo NaPro krema in Vitex.

  • Vitamin E pripomore k rasti las

Prav tako kot že nakatera omenjana hranila tudi vitamin E pomaga pri rasti las. Stimulira prekrvavitev lasišča, vzpodbuja rast las in skrbi za boljšo absorbcijo kisika v lasišču. Lahko ga zaužijemo s hrano bogato z vitaminom E (mandlji, koruzno olje, žitarice, repa) ali v obliki prehranskega dodatka

  • Kajenje povzroči izgubo las

Kajenje zmanjšuje dotok krvi v lasišče in zavira rast las. Prenehajte kaditi, če želite pomagati svojim lasem

  • Vitamin A – vir zdravih las

Vitamin A pomaga ustvariti močne, sijoče lase, saj sodeluje pri sintezi maščob v lasnih mešičkihih, preprečuje izsušitev lasišča in nastanek prhljaja. Živila, ki vsebujejo vitamin A so: jajca, ohrovt, korenje in ostala zelenjava ter sadje (mango, pomaranče…). Paziti pa moramo, da ne zaužijemo preveč vitamina A, ker je lahko učinek ravno nasprotnen. Lasje bodo postali mastni, kar pa povzroča tudi nastanek prhljaja.

Zelo pogost vzrok izpadanju las so tudi določene alergije ali intolerance. Pri tem vam je testiranje z bioresonanco lahko v veliko pomoč.

Za vse dodatne informacije pa nas seveda pokličite 🙂





Izdelki v članku


b-komplex-250ml Holistic B kompleks, 250ml 250ml. Za 62 dnevnih 
(86 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
tekoce-zelezo Holistic Tekoče železo, 250ml 250ml. Za 50 dnevnih 
(36 ocen)
24,90 € Dodaj v košaricoV košarico
Loading...