Testiranja

Zakaj bi bilo morda dobro, da se odločite za določeno testiranje?

Kljub temu, da ste morda videti dobro in da določene krvne analize ne kažejo nič posebnega, so še vedno lahko določene vrednosti iz vaše krvi spremenjene, znižane ali povišane.
Morda so za vaše težave krivec nesorazmerja med hormoni, morda presežek določenih virusov ali bakterij, morda prerazširjena kandida ali intoleranca na določeno živilo.
Morda imate premajhne vrednosti določenih vitaminov in mineralov ali pa povišane vrednosti protiteles, kar nakazuje na avtoimuno obolenje.
Morda so vsi izvidi v mejah normale, vendar ko pogledamo pobližje vidimo, kako zelo pomembna so razmerja med določenimi vrednostmi.
Morda je vaš zdravnik kaj pomembnega spregledal in lahko z dodatnim testiranjem še dodatno pregledate svoje vrednosti.

Ste na določeni dieti ali pa jemljete določene dodatke in vas zanima ali ste na pravi poti?

Si želite vedeti, kako deluje vaš imunski sistem ali pa vas zanima, kakšno je vaše hormonsko stanje?

Morda vas bremeni stres in želite vedeti, če je morda kortizol vzrok vaših alergij in vnetij?

Morda pa sploh ne veste, kaj bi bilo za vas najbolj primerno stestirati in katere so tiste analize, ki bi vam lahko pomagale k boljšemu zdravju in počutju?
Vsekakor nas za dodatna vprašanja in informacije pokličite.
Povejte nam svoje težave in svoje želje, mi pa vam bomo svetovali na strokoven in vam primeren način.
Z dobljenimi izvidi lahko kasneje pridete na posvet k našim strokovnjakom ali se z njimi odpravite k svojemu zdravniku oz. k izbranemu specialistu.

Prav tako vam pomagamo z napotitvijo k najbolj primernim strokovnjakom in drugim zdravstvenim delavcem.

Alja_web

Osebno svetovanje

Hormoni so moji ljubljenčki, v Ameriki sem si ravno iz smeri prehrana, zdravje, hormoni, pridobila licenco prehranskega terapevta.
Hormoni so tisti, ki nadzorujejo naše delovanje in od njih je odvisno, kako bomo delovali. Ni vseeno, kakšne so njihove vrednosti in tudi takrat, kadar so v mejah normale, je potrebno izračunati njihova razmerja.
Sodelujejo med seboj in delovanje ene žleze je odvisno od drugih. Na človeško telo moramo gledati kot na celoto, zato zdravljenje enega samega organa ne daje dolgoročnih rezultatov.

Preberi več

 

Analiza hormonov iz sline

Ker gre veliko lažje, ko vemo, da v tem nismo sami in da so vse prepreke, ki se lahko vmes pojavijo, povsem normalne in rešljive.
Morda se boste kdaj vmes pregrešili, pa ne boste vedeli, kako najhitreje popraviti škodo, morda boste zboleli in vam ne bo pasalo jesti določenih jedi ali pa boste bili povabljeni na praznovanje, kjer boste želeli jesti kaj drugega. In za vsa ta vprašanja smo tukaj mi, ki vam bomo pri teh vprašanjih pomagali.

Preberi več

 

Hormonsko hujšanje

Zato, ker so hormoni v telesu tisti sli, ki nadzorujejo naše delovanje. Ker je od njihovega ravnovesja odvisno alu bomo hujšali ali se redili. Ker je od hromonov odvisno, katera hrana nam ustreza in katera ne, saj določena hran aspodbuja delovanje in izločanje določenih hormonov. Zato, ker nam hormoni lahko pomagajo shujšati ali pa ravno obratno.Zato, ker je vse odvisno od hormonov.Tukaj je lahko besedilo

Preberi več

 

Intoleranca na hrano (iz krvi)

Intoleranca na hrano se nanaša na težave pri prebavi določene hrane. Pomembno je poudariti, da se intolerantnost – preobčutljivost na hrano razlikuje od alergije na hrano. Alergije sproži imunski sistem, medtem ko intolerance – preobčutljivosti, ne. Živila, ki so najpogosteje povezana s prehransko intoleranco so mlečni izdelki, žitarice z glutenom, zelje, kvas, fižol, citrusi, sladila…

Pri intoleranci, testirani iz krvi, analiziramo več kot 176 prehranskih antigenov, torej gre za precej poglobljeno analizo.

Preberi več

 Splošna krvna slika

Splošna krvna slika (iz krvi)

Krvna slika oziroma hemogram je osnovna preiskava v medicini. Odlikuje jo dejstvo, da lahko zdravniki iz nje dobijo bržkone največ koristnih podatkov, ki jih pravilno usmerjajo pri diagnostiki različnih bolezni. Kadar število celic prestopi mejne ali referenčne vrednosti, to daje različne informacije o možnih bolezenskih vzrokih.

Analiza iz krvi vključuje testiranje hemograma, sedimentacije, železa, glukoze, holesterola, trigliceridov, HDL holesterola, LDL holesterola, AST, ALT, GGT, bilirubina, sečnice, kreatinina, urata, amilaze, lipaze.

Preberi več

 testiranje scitnice

Analiza ščitnice (iz krvi)

Analiza ščitnice vsebuje testiranje TSH, T3 in T4. V kolikor vas spremljajo tudi težave z izpadanjem las, analiziramo dodatno še protitelesa (TPO).  Ogromno ljudi ima težave s ščitnico. Nekateri se jih zavedajo, drugi ne poznajo vzroka.

Preberi več

popolnomoskotestiranje

Popolno moško testiranje (iz krvi)

Popolno moško testiranje je hormonsko testiranje, ki vključuje analizo testosterona, estradiola, progesterona, kortizola, T3, T4 in PSA.  Gre za analizo prostih hormonov in ne celokupnih, kar nam omogoča točnost rezultata.

Preberi več

Print Friendly