Špinačni burek – veganski

26. februar, 2017
original_burek-finedininglovers-Albania
Prep time
25m
Cook Time
35m

Potrebujete:

  • 8 listov vlečenega, ajdovega testa (če ste pridni, ga naredite sami)
  • ½ l sojinega jogurta (jaz imam raje kokosovega)
  • 1 kokosovo smetano (ali mandljevo, riževo…)
  • Zavitek svilnatega tofuja
  • 1 kg špinače
  • Malo naravne morske soli
  • Por
  • Kokosovo maščobo


Priprava:

Na kuhinjsko krpo razprostite testo.

Na kokosovi maščobi popecite kolutke pora, primešajte narezano špinačo, malo posolite in pokuhajte, da izpari voda.  Malo ohladite.

V skledi zmešajte jogurt, tofu, smetano in vmešajte v špinačo.

Nadevajte po testu in ga s pomočjo krpe zvijte v zvitek. Lahko pa testo preprosto polagate enega na drugega in vedno znova nadevate z nadevom. Vsako plast posebej po vrhu namažite s smetano.

Na 200 C pecite cca 35 minut oz. do zlato-rumene barve.

Malo ohladite in postrezite.


Zaupa nam že več kot 20,000 ljudi!
Pridruži se jim in prejemaj
brezplačne članke in recepte

 



X