Sestavine:
- namočene brazilske oreščke
- namočene indijske oreščke
- fino mleto mandljevo moko
- namočeno laneno seme
- namočen črni sezam
- namočena konopljina semena
- kvasne kosmiče
- malo soli
- malo kokosove maščobe, cca 2 žlici
- sesekljano baziliko in origano
- malo sode bikarbone
Za nadev:
- razpolovljene češnjeve paradižničke
- mlado špinačo
- namočene brazilske oreščke,
- namočene indijske oreščke
- svilnat tofu
- strt česen
- kvasne kosmiče
- malo soli
Priprava:
Priprava testa
Vse namočene sestavine dobro ožamite in vse skupaj v mešalniku, na najvišji hitrosti, zmiksajte v kompaktno maso. Naložite in dobro pritisnite na dno pekača za pito, ki ste ga obložili s peki papirjem ali pa namazali s kokosovo maščobo.
Priprava
V mešalniku do gladkega zmešajte brazilske in indijske oreščke, malo soli, kvasne kosmiče in na koncu ročno vmešajte tofu.
Na kokosovi maščobi popražite česen, da zadiši, nato dodajte špinačo in malo pokuhajte ter posolite.
Špinačo ročno vmešajte v ostalo maso za nadev in s tem namažite testo za pito.
Po vrhu naložite polovičke paradižničkov, lahko pa tudi kolutke pora ali čebule.
Pecite približno 20 minut na 180 C.