Špinačna lazanja

30. marec, 2017
20141023-spinach-lasagna-food-lab-01-thumb-1500xauto-414732
Prep time
30m
Cook Time
30m

Potrebujete:
– Jaz sem spekla palačinke iz prosene moke, jajca in mandljevega mleka, lahko pa brez težav uporabite že pripravljene liste brezglutenske lazanje
– naravno morsko sol
– 1 kg sveže špinače
– Jaz sem uporabila 250 g svilnatega tofuja, če jeste skuto, pa brez težav uporabite to
– 1,5 dcl kokosove ali mandljeve oz. kakšne druge rastlinske smetane
– 4 strte stroke česna
– olivno olje
– malo kajenskega popra
– muškatni orešček
– najbolje sesekljano svežo baziliko
– 250 g graha
– 400 ml mandljevega ali kokosovega mleka
– kokosovo maslo
– 2 žlici prosene moke + malo navadnega, mehkega tofuja (stlačite ga v pire)
– Kokosovo ali kakšno drugo smetano za po vrhu

 

Priprava:
1. Specite palačinke ali pa v vodi skuhajte lazanjo in liste osušite.
2. V drugem loncu v rahlo osoljeni vodi na hitro pokuhajte špinačo.
3. 3 strte stroke česna popražite na kokosovi maščobi, da zadiši. Nato dodajte skuhano špinačo, malo kajenskega popra in malo pokuhajte. Na koncu dodajte malo olivnega olja.
4. Tofu oz. skuto dobro zmešajte s smetano in ščepcem soli. Dodajte muškatni orešček in sesekljano baziliko.
5. V malo vode do mehkega skuhajte grah, dodajte malo soli in ko je grah skuhan, dodajte malo olivnega olja. Skuhan grah stlačite s paličnim mešalnikom. Zmes naj ne bo pregosta.
6. Na kokosovem maslu popražite 1 strok česna in ko zadišit, ga odstranite. Dododajte 2 žlici prosene ali kakšne druge brezglutenske moke in malo popražite, dodajte mleko, stlačen tofu ali skuto in malo muškatnega oreščka ter mešajte do želene gostote. Na koncu primešajte grahovo omako in vse skupaj dobro premešajte.
7. Na pekač, obložen s peki papirjem (ne uporabljajte beljenega), razporedite liste lazanje ali palačinke. Nanje razporedite1/2 mase s špinačo in čez prelijte 1/3 grahove omake. Prekrijte s palačinkami, nanje naložite preostalo špinačo in prelijte z drugo tretjino grahove omake. Nato po vrhu spet naložite palačinke in jih prelijte s preostalo grahovo omako.

Po vrhu prelijte smetano.

Pecite približno 25-30 minut na 180 C.


Zaupa nam že več kot 20,000 ljudi!
Pridruži se jim in prejemaj
brezplačne članke in recepte

 



X