Palačinka iz zelja – japonska tradicionalna jed

15. januar, 2018
Serves 1
Equipment
mešalnik
Prep time
20m
Cook Time
30m

Okonomiyaki je japonska aromatična palačinka, sestavljena iz narezanega zelja, čebule, paradižnikove omake in majoneze.

Jaz namesto čebule uporabjam por, namesto majoneze pa omako iz zmletih in namočenih indijskih oreškov, mandljeve smetane in muškatnega oreščka ter mletih gorčičnih semen.

Prav tako ne uporabljam belih mok in sem uporabila mandljevo moko, zraven sem naribala še malo ingverja in karija.

Za preliv se tradicionalno uporablja tahini omako, jaz pa pripravim mešanico mletih popraženih sezamovih semen in žlice mandljevega masla.

V palačinko lahko dodate katerokoli narezano zelenjavo, jaz rada dodam špinačo, rdečo papriko, korenček in gobice.


Ingredients

mandljeva moka
paradižnikova mezga
namočena lanena semena namesto jajca
narezano belo zelje
malo soli
kvasne kosmiče
sesekljan por
narezano špinačo
nariban korenček
naribano konico ingverja
na drobno narezano papriko
malo karija
Za omako namočene in odcejene indijske oreščke
Za omako mandljevo smetano
Za omako malo muškatnega oreščka
Za omako malo mletih gorčičnih semen

Instructions

  1. Za palačinko vse sestavine zmešajte skupaj, dobiti morate kompaktno in homogeno zmes.
    Pustite počivati 5 minut.
    Počasi jo specite kot palačinko v ponvi na kokosovi maščobi, na vsaki strani se peče okoli 8 minut.
    Jaz pa jo najraje spečem kar v pečici na peki papirju, na 180 C, do zlato – rumene barve.

  2. Za omako vse sestavine do gladkega zmiksajte.

    Pečeno palačinko prestavite na krožnik in prelijte z omako, zraven pa postrezite tudi tahini oz. jaz zmešam žlico mandljevega masla in popraženih sezamovih semen.

  3. Pečeno palačinko prestavite na krožnik in prelijte z omako, zraven pa postrezite tudi tahini oz. jaz zmešam žlico mandljevega masla in popraženih sezamovih semen.

Zaupa nam že več kot 20,000 ljudi!
Pridruži se jim in prejemaj
brezplačne članke in recepte

 



X